Vybudovať databázu informácií o hudobných kapelách a interpretoch, ktorých sú vo svete desaťtisíce, nie je úloha pre jedného, dvoch ani desiatich ľudí. Internet však prináša možnosť, ako to urobiť spoločnými silami. Príkladom sú stránky ako Last.fm alebo Wikipedia, ktorá sa vďaka príspevkom užívateľov s rôznymi záujmami a rozličným odborným zameraním stala najväčšou viacjazyčnou online encyklopédiou na svete. Naším cieľom je vytvoriť hudobný portál pre všetkých fanúšikov hudby akéhokoľvek žánra. Umožnenie úpravy katalógu všetkým užívateľom je k tomu prvým krôčikom...

Od tohto týždňa už nie je potrebné žiadať o práva moderátora katalógu interpretov, ktorý sa nachádza na adrese www.hudba.sk/interpreti. Ktorýkoľvek prihlásený užívateľ môže meniť informácie o interpretoch, ich albumoch, skladbách, alebo pridávať texty skladieb a videoklipy. Samozrejme je možné aj vytvárať nových interpretov, ktorí v aktuálnej databáze chýbajú, a následne doplniť aj ich diskografiu.

Veríme, že aj vďaka vašej spoluúčasti na tvorbe obsahu Hudba.sk bude katalóg spoľahlivým zdrojom informácií pre ostatných užívateľov. Existujúca databáza, ktorú sme pred niekoľkými mesiacmi zakúpili, bohužiaľ obsahuje aj chyby, o ktorých ste nás po jej spustení viackrát informovali. Na vaše postrehy sme v rámci možností reagovali, no nie je v našich silách skontrolovať celý katalóg, ktorý už teraz obsahuje niekoľko tisíc interpretov. Veríme, že s vašou pomocou sa postupne zbavíme aj chybičiek v textoch piesní či ďalších nesprávnych informácií v databáze interpretov.

Zároveň budeme radi, ak si pri starostlivosti o profily vašich obľúbených kapiel a interpretov nájdete nových priateľov a ľudí, ktorí s vami zdieľajú podobný vkus, pretože aj o tom je Hudba.sk.

Naďalej platí, že domáci interpreti, ktorí sú členmi MusicZone, sú sami pánmi svojho profilu a nikto iný informácie o nich meniť nemôže.

Budeme vďační za akékoľvek pripomienky k fungovaniu úprav katalógu. Ak by ste objavili nejakú vadu alebo by ste si s niečím nevedeli poradiť, určite nám dajte vedieť, radi problém vyriešime alebo poradíme. Samozrejme potešia aj pozitívne komentáre k tejto novinke.

Váš tím Hudba.sk