Anglická indie-rocková kapela Maximo Park, zahájila prácu na svojom v poradí už treťom štúdiovom albume. Produkcie albumu sa ujal Nick Launay a nahrávanie prebieha v Los Angeles.

Album zatiaľ nemá žiadny názov, avšak do predaja by sa mal dostať už na jar budúceho roka. Spevák skupiny, Paul Smith, o nahrávaní nového albumu povedal: "Na novom albume pracujeme veľmi tvrdo a sme radi, že nám s prácou pomáha aj Nick Launay, ktorý už pracoval s mnohými legendami svetovej hudby."

"Dúfame, že práve on nám pomôže, aby boli naše piesne niečím ľahko odlíšiteľné a úspešné. V minulosti, kým sme nahrali pieseň, bol to dlhý proces rôznych činností, ale teraz to ide oveľa ľahšie." - povedal Smith. "Chceli by sme tento album spraviť odlišným od predchádzajúcich, pretože sa neradi opakujeme. Nick nám poradil, že by sme sa mali zamerať viac aj na tanečnú hudbu a my sme sa mu v tomto nápade nesnažili stáť v ceste."

Skupina Maximo Park debutovala albumom s názvom 'A Certain Trigger', ktorý vyšiel v roku 2005 a dosiahol veľký úspech. Veľkou poctou pre kapelu bola najmä nominácia na prestížnu cenu Mercury Prize. Druhý album vyšiel v roku 2007 pod názvom 'Our Earthly Pleasures' a vo svojej predajnosti získal zlatú platňu.

Zdroj : music-news.com