V stredu 19. novembra v bratislavskom Nu Spirit Bare zaznie prvoligový tanečný jazz. Na improvizované pódium v podzemných priestorov na Medenej 16 sa postaví fínska skupina Five Corners Quintet.

Skupina existuje necelé štyri roky a z jej prvého CD 'Chasing the Jazz Gone By' z roku 2005 sa predalo 50 tisíc kusov. Pätica hudubníkov hrá hudbu, v ktorej sa miešajú vplyvy tradičného "straight-ahead" a latino jazzu 60. rokov s atmosférou moderného tanečného klubu. Five Corners Quintet hrá jazz, ktorý sa bude páčiť jazzovému puritánovi ale aj návštevníkom tanečných klubov.

Bratislavský koncert je súčasťou stredoeurópskeho turné, na ktorom skupina predstaví svoj druhý album 'Hot Corner', ktorý vychádza 14. novembra. Rovnako ako na prvom CD na ňom hosťuje jazzová vokálna legenda Paul Murphy.

O skupine sa dá dozvedieť viac na jej web stránke www.thefivecornersquintet.com. Rozhovor DJa Kineta s trúbkarom Jukkom Eskolom nájdete na jeho blogu.

Výhodné vstupenky na koncert si môžete zakúpiť v predpredaji u Dr. Horáka, v Artfóre a na všetkých predajných miestach siete Ticketportal.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Radoslav Tomek z Nu Spirit Baru.