Po čase sú tu opäť čerstvé novinky z dielne nezávislého vydavateľstva Deadred Records. Dnešnú bohatú nádielku legálnej hudby zdarma po skladbe od Čechomoru a EP od The Uniques kráľovsky zavŕši zmastrovaný záznam koncertu Karola Mikloša, ktorý odohral koncom septembra v budove Slovenského rozhlasu. Okrem toho Foolk pozýva na svoje turné, Autumnist hlási dokončenie albumu a YouCoco si "brúsia zuby" na Prahu.

Koncert Karola Mikloša z Pohoda_Live zdarma na stiahnutie v mp3

Vydarený koncert Karola Mikloša zo Štúdia 5 Slovenského rozhlasu v rámci relácie Pohoda_Live na Rádiu_FM je si môžete stiahnuť zdarma vo formáte mp3. Zazipovaný súbor obsahuje 15 skladieb, ktoré Karol s kapelou naživo zahrali v utorok 30. septembra pred úplne zaplnenou sálou, + obal v digitálnych formátoch (aj vo verzii pre prípadnú tlač).

Súbor má 80 MB a mp3 sú v kvalite 192kbps. Karol nahrávku vo svojom domácom štúdiu poctivo zmastroval, takže hrá vynikajúco... Sťahuj TU.

Karol Mikloš so svojou kapelou sa najbližšie v rámci svojho The Past and the Future Tour predstaví v sobotu 15. novembra v Clube 3 v Starej Turej.

Foolk štartuje miniturné k albumu, dnes predskakuje Kid Koalovi

Jednočlenný elektronický projekt Foolk dnes štartuje minitour Red Pills Tour po slovenských a českých kluboch, ktorým chce podporiť svoj debutový album 'Red Pills For Daddy'. Dnes (14.11.) sa predstaví v brnenskej Fléde na veľkej akcii v spoločnosti hviezdneho Kid Koala. Zajtra 15. novembra vystúpi v žilinskej Stanici, kde zahrá spolu s ďalším nestorom slovenskej elektronickej scény, Jožom Vlkom aka Double Affair.

Red Pills Tour:

14. november - ČR, Brno - Fléda
15. november - Žilina, Stanica
28. november - Trenčín, Klub Lúč
12. december - Košice, Kasárne
13. december - Prešov, Wave
16. december - Bratislava, SRo Štúdio 5 - Rádio_FM (Pohoda_Live)

Niekoľko ďalších zastávok turné ešte nie je potvrdených, pravidelne aktualizovaný zoznam môžete sledovať na www.deadred.sk/dates.

Autumnist - album je hotový

Vlado Ďurajka aka Autumnist (predtým Abuse) konečne dokončil dlhoočakávaný druhý album, ktorý nesie eponymný názov podľa jeho nového mena. Album obsahuje 9 skladieb, ktorých zoznam už Vlado zverejnil na svojom blogu o albume. Jeho vydanie je naplánované ešte do konca kalendárneho roka na CD aj digitálne v mp3. Nahrávka je momentálne v rukách vyhláseného českého producenta nielen elektronickej hudby Ecsona Waldesa (podpísaný ako producent mimo iných aj pod ostatným albumom Noisecut), ktorý sa podujal na mastering albumu. Ďalšie informácie nájdete priebežne na stránkach www.theautumnist.blogspot.com a www.myspace.com/theautumnist

YouCoco dvakrát po sebe vystúpia v Prahe

Dievčenské duo YouCoco tiahne dobyť Prahu. 13. decembra sa predstaví naživo spolu s Atlantic Cable, Gaffa a Oswaldom Schneiderom v klube Bunkr a deň na to (14.12.) vystúpia spolu s Monikou Načevou a ďalšími ženskými kapelami v Lucerna Music Bare.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records.