Už od tohto týždňa sa dajú zakúpiť vstupenky na ďalší ročník medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční v dňoch 9.- 12. júl 2009. Štvordňové vstupenky je do konca roka 2008 možné zakúpiť v sieti Ticketpro za výhodnú cenu 590,- Kč.

"Chceme tímto odměnit všechny naše příznivce, kteří festival znají a těší se již na společné letní hudební zážitky. Zároveň je vstupenka samozřejmě příjemným Vánočním dárkem," uviedla Zlata Holušová, riaditeľka festivalu.

Už ôsmy ročník jednej z najväčších hudobných akcií v Českej republike sa bude opäť konať v zelenom centre Ostravy. Tak ako minulý rok potrvá štyri dni a predstaví hviezdy zahraničnej a domácej scény najrôznejších hudobných žánrov od world music cez rock až po alternatívne žánre. Nebude chýbať ani doprovodný program: divadelné predstavenia, areál detský svet, kinokaviareň, DJi, workshopy, diskusie, a pod.

Colours of Ostrava je držiteľom ceny Anděl za Udalosť roka 2005 a 2006 (za rok 2007 bol na cenu nominovaný) a v ankete ALMA sa stal trikrát po sebe Hudobnou udalosťou roka. Generálnym partnerom festivalu je Česká spořitelna.

Medzinárodný hudobný festival Colours of Ostrava tento rok navštívilo cez 22 tisíc návštevníkov. Na 12 scénach sa predstavilo viac než 100 kapiel a DJov na čele so Sinéad O'Connor, Happy Mondays, Goldfrapp, Dandy Warhols či Lou Rhodes. Ako to na nielen ich vystúpeniach vyzeralo sa dozviete v našej reportáži a fotoreporte.

Festival sa síce koná blízko centra Ostravy, ale v časti, kde sú parky, stromy, zeleň a v okolí Sliezskoostravského hradu, takže podujatie ponúka správnu letnú pohodu. Okrem tohtoročných hviezd na festivale v jeho histórii koncertovali také mená ako Robert Plant, Salif Keita, Gipsy Kings, Marianne Faithfull, Goran Bregović, Coldcut, Mando Diao, Bajofondo Tango Club, Richard Bona, Rachid Taha, The Frames, Woven Hand, Delirious?, Värttinä, Natacha Atlas, Asian Dub Foundation, George Clinton & Parliament/Funkadelic, Bob Geldof, Kosheen, Fun-Da-Mental, Trans-Global Underground, The Klezmatics a ďalší.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry Arts Marketing. Viac info nájdete na www.colours.cz.