Ďalšia z finalistiek tretej série Slovensko hľadá Superstar, ktorá sa chystá na vydanie debutového albumu, je Ivana Kováčová. Vďaka spolupráci s hudobným dramaturgom Jankom Kulichom jej príprava materiálu na album ide od ruky. Prvú lastovičku tejto spolupráce v podobe debutového singla 'Všetko' si môžete vypočuť aj v jej profile na Hudba.sk.

Ivana v súčasnosti donahrávala prvé skladby na svoj debutový album. Má už pripravených takmer 15 piesní, ktoré sa pred nahrávaním v štúdiu poctivo skúšajú a aranžujú niekoľko dní a týždňov.

Samotnému nahrávaniu predchádzalo niekoľko desiatok koncertov a vystúpení, kde sa piesne takzvane "vyhrávali" a "testovali" priamo na divákoch. Ivka sa na piesňach podieľa po hudobnej stránke, aj keď hlavným autorom hudby je gitarista Jožo Engerer, ktorý má na konte spoluprácu s Robom Pappom, Mishou, či Pavlom Hammelom ale aj s rapovými interpretmi ako Čistychov, Zverina, Kontrafakt a Moja Reč.

Samotná Ivana sa na tvorbe pesničiek podieľa nielen svojimi hudobnými nápadmi, ale ich spolu so svojou skupinou Pedál aj aranžuje. Autorom textov je hudobný dramaturg Janko Kulich. Piesne sa nahrávajú v nahrávacom štúdiu v Prievidzi a o konečný zvuk (mastering) sa stará dvorný zvukár skupín IMT Smile a No name - Roman Šoltýs z Košíc.

Skladbu 'Všetko' si môžete vypočuť na stránke www.hudba.sk/ivana-kovacova

Informácie a skladbu v mp3 pre Hudba.sk poskytol Janko Kulich. Viac informácií o Ivane Kováčovej a jej plánoch nájdete na www.ivanakovacova.com.

Foto: P. Kováč

Súvisiaci interpreti: Ivana Kováčová