Nestarnúca legenda slovenskej populárnej hudby, Meky Žbirka, odohrala včera v bratislavskom divadle Heineken Tower Stage jedno z mála unplugged vystúpení vo svojej viac než tridsaťročnej kariére. Pestrý repertoár známych hitov obohatili aj dvaja spevácki hostia.

Koncert odpálil hitom 'Ako obrázok', ktorým si hneď v úvodných tónoch získal početné publikum. Diváci v zaplnenej sále s ním od tej chvíle nadšene spievali každú pieseň. Celý koncert sa niesol v znamení tých najväčších hitov, pričom Meky poznamenal, že ich má až príliš mnoho na to, aby ich stihol všetky odohrať.

Nechýbali však nesmrteľné hity 'Biely kvet', '22 dní', 'V slepých uličkách', 'Zažni', 'Miliónkrát', 'Katka', 'Balada o poľných vtákoch', 'Atlantída', 'Múr našich lások', seriálový hit 'Tvoj svet je môj' a s pomocou "ťaháku" zvládol Meky aj vianočný hit 'Každý deň budú vraj Vianoce', ktorý pôvodne naspieval s Mariánom Kochanským.

Na pódiu sa predstavili aj dvaja zaujímaví hostia. Tým prvým bol Janko Lehotský, s ktorým si Miro zaspieval dve piesne - 'Vieš byť zlá' a 'Mená lodí stratených'. Vzápätí publikum s obrovským potleskom privítalo českú speváčku Marthu, s ktorou si Meky zaspieval rovnako dve skladby - 'Čo bolí to prebolí' a 'Snehulák'.

Miro Žbirka sa počas včerajšieho večera predstavil ako jedinečný spevák, gitarista, tanečník a taktiež ako vynikajúci zabávač. Vďaka svojmu jednoduchému úprimnému humoru dokázal počas celého vystúpenia, ktoré ani náhodou nebolo krátke, udržať v sále veľmi príjemnú priateľskú atmosféru.
Srdcia svojich fanúšikov si na záver definitívne získal autogramiádou, na ktorej popodpisoval s veľkou ochotou všetko, čo sa mu dostalo pod ruky.

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: 2media.cz (archívne fotografie)