Slovenskí a českí producenti nespia a opäť raz dávajú o sebe vedieť. Dôkazom je ďalšia, v poradí už tretia breakbeatová kompilácia s názvom Made in CzechoSlovakia vol.3. Tentokrát prispeli BraBeats, Dephzac, Ear Drum Kru, Macho feat. Tracy, Monkeyfighter, Janez69, Uncless, Roocza a Tommy K., pričom niektoré tracky sa už dočkali aj oficiálneho vydania. Celé to, podobne ako predchádzajúce dve vydania, dal dokopy a namixoval Macho. Kompiláciu podporili české Rádio 1 a slovenské Rádio_FM.

Tretí zo série mixovaných setov, ktoré predstavujú českú a slovenskú tvorbu v štýle breakbeat a príbuzných elektronických žánroch, si môžete stiahnuť TU alebo na stránke Rádia FM (www.radiofm.sk).

A kto sú ľudia, ktorí svojimi skladbami prispeli na Made in CzechoSlovakia vol.3?

BraBeats - www.hudba.sk/brabeats

Pomerne mladý hudobný projekt na slovenskej scéne, ktorý tvoria producent MdC a DJ a producent Macho. Žánrovo sa pohybujú v breakbeate, dnb a electre. Track 'Enjoy my Ride' vyšiel na americkom labeli Flextone Recordings. Remixovali ho Duane Barry a Youtful Implants. Naposledy svojím remixom prispeli na nové CD Ear Drum Kru.

Ear Drum Kru

Za 12 rokov existencie nahrali Ear Drum Kru 9 albumov, 12" EP a prispeli na vinylový sampler. Skladby z najnovšieho albumu 'Fanki Faka Dancers' hrávajú rádiá v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Brazílii, Česku, ale aj na Slovensku. Mimo vlastnej tvorby mali možnosť remixovať interpretov ako Foolk, Nové Mapy, alebo Sounphreakers. Aj keď sa ich tvorba považuje hlavne za elektronickú, na koncertoch ich môžete vidieť "posilnených" o gitaru, basu, či perkusie. Okrem live hrania sa členovia EDK pravidelne objavujú za gramofónmi, kde veľmi radi miešajú všetko od trip-hopu, cez breakbeat a dubstep, až po drum & bass.

Macho - http://www.hudba.sk/macho
+ Tracy

DJ a producent, autor webu www.breaks.sk a residentný DJ na party Break2break. Za 2 roky stihol ako DJ navštíviť veľa slovenských a jedno české mesto. Do tracku 'Breaks is Coming', ktorý vyšiel na labeli Join Da Beat, naspievala vokály "DJane" Tracy. Namixoval aj dve predošlé kompilácie Made in CzechoSlovakia.

Monkeyfighter

24-ročný "týpek" z Liberca, hudbe sa venuje asi od 12 rokov, elektronickej asi od 15... Vyrastal na dnb, ale posledné dva roky spomaľuje viac do breakbeatu a nie je mu cudzie ani electro...

Dephzac - http://www.hudba.sk/deph

Slovenský DJ a producent, majiteľ agentúry Bra3v3ku a hudobného klubu No.3 v Nových Zámkoch, organizátor letného festivalu Rainbow Open Air. V ďalšom roku očakáva releasy na Esprit Records. V klube No.3 má pravidelnú party Blackrain, na ktorej sa predstavilo veľa svetových hviezd dnb.

Janez69

Prvy krát sa dostal k produkcii v 18-tich rokoch. Po dlhších prestávkach vytvoril svoj prvý vážnejší song 'Dirty Girl'.

Uncless

Študent muzikológie z Českej Republiky, objav poslednej doby na českej hudobnej scéne, aktuálne i víťaz ankety časopisu Xmag v sekcii objav roku. Jeho tvorba, prezentovaná na Rádiu 1, Rádiu Wave a ďalších, je ovplyvnená umelcami ako Boards Of Canada, Clark, Daedelus, Akufen či Funkstörung. Štýlovo je dosť zložité ju priblížiť, objavujú sa v nej prvky IDM, click'n'cuts, mikrosamplingu, breakbeatu, ambientu a drill&bassu. V júni 2008 sa slovenskému publiku predstavil na festivale Wilsonic.

Roocza

Roocza je 19-ročný český producent, ktorý sa snaží venovať produkcii od svojich 13 rokov, kedy u neho prebiehajú prvé pokusy s drum&bassom. V priebehu rokov vo svojej tvorbe spomaľuje a dostáva sa k breakbeatu. Občas sa rád necháva inšpirovať jazzom spoločne s elektronickými atmosférickými žánrami, ako je trip-hop a ambient. Drum&bass ho však neopustil nadobro, okrem produkcie se venuje tiež djingu. Spoza gramofónov od neho môžete najčastejšie počuť neurofunk a techstep. V prvej polovici roku 2009 by mu malo vyjsť EP na českom netlabeli Naked Records.

Tommy K.

Pod menom Tommy K. sa skrýva 26-ročný jednočlenný projekt z Českej Republiky. Jeho začiatky sú datované do roku 2002. V jeho tvorbe môžete nájsť breakbeatové, drum&bassové, housové, ale i pomalšie beaty. Jeho skladby sú nasiaknuté atmosférou a jednoduchými vľúdnymi melódiami. Tommy K. má na svojom konte tiež remixy napríklad pre českých Monoriderz alebo slovenských Longital.

Informácie pre Hudba.sk poskytol autor kompilácie - Michal Machovič alias DJ Macho.