24. februára vystúpia v bratislavskej Incheba Expo Aréne aktuálne najjagavejšie hviezdy z kategórie tzv. "dievčenských kapiel" - Pussycat Dolls. Ten kto pozorne sleduje Hudba.sk mohol už dávnejšie tušiť, že si v rámci Doll Domination Tour 2009 privezú na Slovensko aj poriadne vychyteného predskokana. Bude ním vychádzajúca hviezda americkej pop music, Lady GaGa, ktorú sme nedávno predstavili aj v našom videotipe.

Táto výstredná newyorská diva s talianskymi koreňmi má rozhodne len tie najvyššie ambície. Svedčí o tom aj jej názor na to, že ju novinári s obľubou prirovnávajú k Madonne. "Nie je to zlé porovnanie, ale chcem byť rešpektovaná ako umelkyňa s vlastnou jedinečnosťou. Aj David Bowie, Prince, či Grace Jones boli slávni vďaka svojmu vlastnému štýlu a imidžu, takže si myslím, že je to taká tradícia, ktorú by popové hviezdy mali zachovať," hovorí nadaná speváčka, skladateľka a klaviristka, ktorá, ak bude aj naďalej zbierať také úspechy, aké jej priniesol album 'The Fame' a megahitový singel 'Just Dance', môže byť vo svete popu ešte výraznejšou hviezdou než samotné Pussycat Dolls.

Toho sú si vedomé aj samotné "cicušky", ktoré sú "úplne paf" z toho, že sa im na spoluprácu podarilo získať práve ju. "Milujeme jej muziku a sme jej obrovské fanúšičky," priznala Nicole Scherzinger - najznámejšia "bábika" z Pussycat Dolls.

Lady GaGa má len 22 rokov, no už stihla okolo seba vytvoriť aureolu kultovej speváčky. Istý čas pôsobila v newyorskom undergrounde, no rýchlo sa vyšvihla nahor a dnes patrí medzi uznávané mená newyorskej hudobnej scény. Ako sama priznáva, jej veľkými vzormi sú nablýskaní rockeri David Bowie a Queen, ale aj tanečný pop osemdesiatych rokov, stelesnený vo hviezdach Michaela Jacksona a Madonny.

V našich končinách Lady GaGa, napriek úspechu singla 'Just Dance', zatiaľ nie je veľmi známa. Pussycat Dolls však veľmi dobre vedia, prečo je so sebou berú na svoje európske turné. Jej vystúpenie je veľkým zážitkom. Ako správna popová hviezda má Lady GaGa zmysel pre teatrálnosť i pre melódiu. Aj preto si ju ako skladateľku pre písanie svojich hitov vybrali také hviezdy ako Fergie, Britney Spears, New Kids On The Block a, samozrejme, Pussycat Dolls.

Vy si ju môžete vychutnať ako predskokanku na bratislavskom koncerte 24. februára v Incheba Expo Aréne. Zaujímavosťou je, že po skončení európskej časti Doll Domination Tour si aj Pussycat Dolls vyskúšajú úlohy predskokaniek - na veľkom koncertnom turné budú sprevádzať Britney Spears.

Show Pussycat Dolls prinášajú na Slovensko Agentúra Vivien a Infiniti Media. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Informáciu o vystúpení Lady GaGa na bratislavskom koncerte Pussycat Dolls pre Hudba.sk potvrdila Jana Mudriková z agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga, Pussycat Dolls