Už od 1. marca je v predaji nový album Kataríny Koščovej s názvom 'Nebotrasenie'. Album s piesňami v štýle jazzu, šansónu či folku je pre Katku prelomový - po prvýkrát sa prejavila nielen ako autorka hudby a textov, ale zároveň aj ako spoluproducentka. CD obsahuje 15 skladieb nesúcich pečať jej typického lyrického prejavu a hudobného cítenia.

Album 'Nebotrasenie' je súčasťou knihy, ktorá obsahuje okrem textov piesní aj básne Michala Baláža a ilustrácie Jara Onda. Kniha s ilustráciami unikátne dopĺňa a podčiarkuje obsah hudobného albumu spojením troch druhov umenia (hudba, poézia a výtvarné umenie).

O hudbu sa postarala autorská dvojica Katarína Koščová a Daniel Špiner, ktorí sú zároveň aj producentmi albumu. Na albume znejú okrem Špinerových klávesov, akordeónu a perkusií aj hudobné nástroje ďalších dvanástich inštrumentalistov. Text piesne 'Pri sebe' napísal básnik a textár Ján Štrasser, desať textov si Katka napísala sama a ďalšie prenechala Michalovi Balážovi a Silvii Kaščákovej.

Súčasťou celého projektu je aj kartička záchrany života s rýchlymi informáciami o prvej pomoci, ktorá je výsledkom niekoľkoročnej spolupráce Kataríny Koščovej s Občianskym združením Resuscitácia (www.zachranazivota.sk). Časť výťažku z predaja albumu poputuje na účet občianskeho združenia a podporu Kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny v Prešove.

Od 14. apríla do 6. mája 2009 bude Katka so svojou kapelou prezentovať nové CD na koncertnom turné. Všetky aktuálne termíny budú zverejnené na stránke www.katkakosc.sk. Katka s kapelou album oficiálne pokrstia na koncertoch v Prešove, Bratislave a Prahe.

Zoznam skladieb na albume 'Nebotrasenie':

01. Nebotrasenie - 4:11
02. Blues o nespavosti - 4:53
03. Pri sebe - 4:38
04. Kvapka - 4:23
05. Vesmír - 4:21
06. Pieskovisko - 3:47
07. Pieseň o jeseni - 4:18
08. Šivot - 3:43
09. Happy song - 4:29
10. Ruleta - 3:14
11. Drahý môj - 3:24
12. Vyhnanie z raja - 4:29
13. Dar - 4:06
14. Na Toryše - 4:29
15. Snehobranie - 5:10

Vydavateľom albumu 'Nebotrasenie' je nezávislé vydavateľstvo Slnko Records, na ktorého webových stránkach nájdete aj ukážky z albumu. Okrem CD verzie, ktorú si môžete objednať na stránke Slnkorecords.sk, je k dispozícii aj digitálna MP3 verzia, v ktorej samozrejme nebudete ukrátení ani o spomínanú knižku dodanú v elektronickej podobe. Digitálne verzie albumov Slnko Records si môžete zakúpiť a stiahnuť na stránke Slnkodigital.sk.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Pivovar, manažér Kataríny Koščovej.