Už o niekoľko dní sa naplno rozbehne tretí ročník súťaže pre mladé ambiciózne kapely, ktoré majú chuť prezentovať sa na inej úrovni, budovať kontakty, získať nové skúsenosti a upozorniť na seba v kruhoch, ktoré formujú domácu hudobnú scénu.

Prihlásiť do Súboja kapiel sa možno prostredníctvom oficiálneho webu súťaže Subojkapiel.sk. Táto možnosť bola pre nádejné kapely predĺžená o jeden týždeň a potrvá tak až do soboty 14. marca 2009.

Spolu s vyplnenou prihláškou musia kapely zaslať aj dve MP3 nahrávky svojej vlastnej tvorby.

Organizátori súťaže vyberú zo všetkých prihlásených kapiel šesť najinvenčnejších a najvýraznejších zoskupení, ktoré postúpia na semifinálový koncert. Ten sa uskutoční v sobotu 18. apríla 2009 v City Clube v Prešove. Koncertu však predchádza aj divácke SMS hlasovanie, na základe ktorého môžu fanúšikovia zaistiť kapele priamy postup do finále.

Takto spolu postúpia dve divácky najúspešnejšie kapely, o zvyšných dvoch finalistoch rozhodne porota po skončení semifinálového večera. 25. apríla 2009, teda presne o týždeň neskôr, sa na to isté pódium postavia 4 finálové kapely, z ktorých vzíde celkový víťaz súťaže.

Každej prihlásenej kapele budú zo súťažných skladieb vyrobené zvonenia do mobilov, ktoré si fanúšikovia budú môcť sťahovať priamo z oficiálneho webu podujatia. Všetky štyri finálové kapely majú zároveň zaistenú účasť na trojdňovom festivale Dobrý Festival, ktorý sa odohrá v júni 2009. Hlavnou cenou pre víťaza je nahrávanie singla v profesionálnom štúdiu pod taktovkou Mira Táslera.

Viac informácií nájdete na stránke www.subojkapiel.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Eduard Kopček, PR manažér podujatia.