Unikátny hudobný projekt spoločnosti T-Mobile Slovensko pokračuje aj tento rok. Kvalitná a rozmanitá produkcia pre fanúšikov rôznych hudobných žánrov ovládne na 24 hodín štyri slovenské mestá - Poprad, Košice, Zvolen a Bratislavu - a každý obyvateľ či návštevník mesta si ju bude môcť vychutnať úplne zadarmo.

Prvý zo série tohtoročných festivalov T-Mobile Music City odštartuje 12. apríla 2009 ráno o 8.00 h živým dídžejským hraním vo vlakoch medzi Popradom a Vysokými Tatrami.

Okrem toho sa na viacerých pódiách predstaví viac ako dvadsať interpretov.

Návštevníci sa môžu tešiť na českého hosťa Davida Kollera, Roba Grigorova, alternatívnych Lavagance, kontroverzného Rytmusa, Hex, Puding pani Elvisovej, Chiki Liki Tu-a či českú rockovú formáciu Laura a její tigři.

Účasť potvrdila už aj legenda britskej hudobnej scény osemdesiatych rokov - Danny Briottet z formácie Renegade Soundwave, ktorý sa predstaví ako DJ. Drum&bass budú reprezentovať zvučné mená z Veľkej Británie - DJ a producent Marcus Intalex a Stamina MC.

Milovníkov hudby prekvapia vystúpenia aj na veľmi neobvyklých miestach, napríklad vo vlakoch na trasách Poprad – Štrbské Pleso, Starý Smokovec – Tatranská Lomnica a aj v známej "zubačke" na trase Štrba – Štrbské Pleso.

24 hodín hudby sa v júni presunie do Košíc, v septembri do Zvolena a vyvrcholí posledným, novembrovým festivalom v Bratislave. Hlavné mesto privíta T-Mobile Music City už po druhýkrát a po minuloročnom mimoriadne vydarenom koncerte Richarda Müllera má festival latku nastavenú naozaj vysoko.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Vidan zo spoločnosti T-Mobile Slovensko, a.s.

Foto: Igor Daniš