Aj napriek zamietavému rozhodnutiu malawijského Najvyššieho súdu by si americká speváčka Madonna chcela adoptovať druhé dieťa z tejto juhoafrickej krajiny. Informoval o tom dnes miestny denník Nation s odvolaním na e-mail, v ktorom reagovala na otázky redakcie. Popová hviezda sa neúspešne pokúšala o osvojenie štvorročnej Chifundo "Mercy" James, ktorej matka zomrela pri pôrode.

"Mercy chcem poskytnúť domov, milujúce rodinné prostredie a čo najlepšie vzdelanie a zdravotnú starostlivosť. A dúfam, že podobne ako David, sa jedného dňa vráti do Malawi a pomôže ľuďom tejto krajiny," napísala Madonna.

Najvyšší súd v Malawi zamietol Madonninu žiadosť o adopciu 3. apríla s odôvodnením, že opačný postup by mohol viesť k obchodovaniu s deťmi.

Kráľovná popu v súčasnosti vychováva dvanásťročnou dcéru Lourdes, osemročného Rocca a trojročného malawijského chlapca Davida Bandu, ktorý prišiel na svet v septembri 2005, no už týždeň po narodení jeho matka zomrela na AIDS. Madonna získala v októbri 2006 jeho dočasné opatrovníctvo. Po 18 mesiacoch od začiatku procesu chlapcovho osvojenia odporučil jeho plnú adopciu sociálny pracovník, ktorý navštívil hviezdu v jej londýnskom dome.

Koncom mája minulého roka tak súd v Malawi Madonne adopciu tohto afrického chlapčeka povolil.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Madonna