Jedna z najzásadnejších kapiel posledných desaťročí – Radiohead – bude headlinerom rakúskeho festivalu Frequency. Partia z britského Oxfordshiru ozdobí v piatok, 21. augusta, azda najprestížnejší hudobný festival u našich juhozápadných susedov. Punc exkluzivity dodáva aj fakt, že kapela v rámci turné odohrá v Európe iba päť koncertov.

Festival Frequency sa bude konať v dňoch 20. až 22. augusta v areáli Green Park pri rakúskom meste St. Pölten. Spolu s melancholickými Britmi pribudli do programu Frequency aj ďalšie novinky: Grace Jones, Editors, Thomas D, AFI, Glasvegas, C. J. Ramone či Port O'Brian.

Silu vyskladaného line-upu potvrdzujú aj dlhšie zverejnené mená: The Prodigy, Ska-P, Eagles of Death Metal, Bloc Party, Pendulum, Enter Shikari, Anti-Flag, Mando Diao, Heather Nova, Peter Fox, Farin Urlaub Racing Team, Rise Against, Culcha Candela, The (international) Noise Conspiracy, The Subways, The Sounds a mnoho ďalších.

Jedinečný festival sa po siedmich rokoch presťahoval z tradičného Salzburgu ešte bližšie ku Slovensku. Návštevníkov privíta 150 kilometrov od Bratislavy - v areáli Green Park pri rakúskom mestečku St. Pölten. "Lúčime sa s krásnymi zelenými kopcami a všadeprítomnými kravami, ale tešíme sa na ešte väčší krásny areál. Zmena miesta nám pomôže udržať aj prijateľnú cenu vstupného, hoci program zostane plný tých najväčších hudobných hviezd," vraví manažérka festivalu Martina Kalb.

Priestor pre sedem hudobných pódií, unikátne delenie na dennú a nočnú zónu ale najmä kvalitná hudba, to sú charakteristické črty festivalu Frequency.

Predpredaj vstupeniek beží v sieti Eventim alebo priamo cez webstránku Radiohead. Trojdňová permanentka stojí € 105,- a zahŕňa vstup do areálu, campovanie v stanovom mestečku a bezplatné parkovisko.

Zdroj: Nova Music Entertainment

Súvisiaci interpreti: Radiohead