V druhom najväčšom slovenskom meste sa 5. júna uskutoční dvadsaťštyrihodinový maratón T-Mobile Music City. Po úspešnom aprílovom štarte v Poprade sa podujatie bez akéhokoľvek vstupného presúva do Košíc. Pódiá pod holým nebom alebo v halách si v piatok 5. júna "podmaní zaujímavá zmes kapiel a interpretov zvučných mien" ako Jana Kirschner, Hex, Para, Lavagance, Vec & Zverina alebo domáca formácia Puding pani Elvisovej.

Rovnako ako v Poprade, aj v Košiciach prevzali záštitu nad jednotlivými hudobnými žánrami festivalu "ambasádori" Rytmus z Kontrafaktu, Vilo z Pudingu pani Elvisovej a Smasho z Lavagance.

Kým Rytmus reprezentuje hip-hop, Smasho je tvárou alternatívnej a Vilo veľvyslancom dance scény, podľa čoho budú v Košiciach rozdelené aj jednotlivé pódiá.

Na svoje si teda prídu i fanúšikovia tanečnej produkcie. Dídžejskú inváziu v Košiciach bude predstavovať desiatka dídžejov na rôznych miestach po celom meste. Každý, kto bude chcieť vidieť všetkých desiatich dídžejov, tak absolvuje svoj malý maratón. Prvé mixované tóny zaznejú na takých miestach, akými sú napríklad strecha budovy predajne T-Mobile na Toryskej ulici, mestský park, sídlisko Luník 9, ale aj v blízkosti historického stĺpu Immaculata, a to už od ôsmej hodine ráno.

Festival T-Mobile Music City v Košiciach prináša fanúšikom tanečnej hudby možnosť zabaviť sa aj na košickom kúpalisku Ryba. Práve tam bude situovaný Dance Stage, na ktorom sa predstavia viacerí známi dídžeji. Napríklad o polnoci bude tanečný stan patriť majiteľovi presláveného labelu Get Physical DJ-ovi T. Dídžej s občianskym menom Thomas Koch sa mixovaniu hudby venuje už viac ako dve desaťročia. Jeho tvorbu ovplyvnili aj také mená ako Village People a Donna Summer. Dnes je v hudobných kruhoch uznávaný aj ako neoficiálny zakladateľ nového diskotékového soundu - hudby vyznačujúcej sa spojením glamu, funku a tvrdých bassov. Nádielku elektronickej hudby doplnia dvojice domácich dídžejov - Toky & Loktibrada a Benco & Mike Popo.

V súvislosti s akciou T-Mobile Music City v Košiciach rozbehli organizátori súťaž s názvom Pošli svoju premenu. Táto súťaž je určená všetkým, ktorí pošlú fotografie s vlastnou podobizňou z rôznych životných etáp, zachytávajúce vtedajšie módne trendy v účesoch či obliekaní. Pre zapojenie sa stačí poslať tri autentické portrétové fotografie prostredníctvom formulára na stránke t-musiccity.sk. Medzi najstaršou a poslednou aktuálnou fotkou však musí byť rozdiel minimálne 15 rokov. Víťaz súťaže Pošli svoju premenu, ktorý bude vyhlásený 18. júna, získa dva lístky aj s letenkami na augustový koncert Michaela Jacksona v Londýne.

Zdroj: SITA
Foto: Hudba.sk - Martin Kubeš (3), Magdálena Vinterová (1)

Súvisiaci interpreti: Hex, Jana Kirschner, Lavagance, Para