Zálohujte vesmír. Taký je názov debutového albumu Space Recorder, odohrávajúci sa v siedmich pôvodných skladbách a dvoch remixoch. Hudba s presahom do minulosti i budúcnosti, kombinácia snových gitár s éterickým nádychom space rocku, alternatívy deväťdesiatych rokov a elektroniky súčasnosti. Tak možno charakterizovať tvorbu, ktorá dozrievala dlhé roky, až napokon uzrela svetlo sveta.

Osobné výpovede podporené vesmírnymi melódiami sa v kombinácii s hľadaním odpovedí na nezodpovedané otázky vinú časom od pocitu bezradnosti k nájdeniu zmyslu života.

Kúzelné melódie skladieb 'If' a 'Selfdefender' si už stihli získať fanúšikov z radov poslucháčov Rádia_FM, kde sa oba single často objavovali i objavujú v playlistoch jednotlivých DJov.

Album, ktorého vznik sa datuje na rok 2006, vychádza s odstupom času dňa 26. mája 2009 na značke Deadred Records / Starcastic Records a je voľne stiahnuteľný vo formáte MP3 (256 kb/s) priamo z webstránok www.deadred.sk resp. www.starcastic.cz.

Projekt Space Recorder vznikol v hlavách Rucha (Richard Ďurana) a Kexíka (Matej Babjak), ktorí začali voľný čas tráviť skladaním a nahrávaním jednoduchých, krehkých pesničiek. S využitím troch gitár, basy, flauty, lacného mikrofónu a domáceho počítača s lacnou zvukovou kartou si zakrátko našli svoju vlastnú formu indietroniky.

Spoločné počúvanie svojich obľúbencov Pink Floyd či Suzanne Vega hrajúc Fantoma staré Prahy v mladosti, časom Four Tet, Her Space Holiday či Spiritualized a neskôr diverzifikácia smerom k indie a elektronike v akejkoľvek forme dali príležitosť silnej tvorivej synergii týchto dvoch kamarátov z detstva.

Kapela sa momentálne z pôvodného dua rozrástla až na kvarteto, za pomoci basgitaristu Pepa (Peter Kuzma) a gitaristu Riša (Richard Imrich, Nylon Union) sa pripravuje na svoj prvý verejný koncert na festivale Pohoda a potichu pracuje na svojom ďalšom albume.

Zostava kapely:
Richard Ďurana - gitara, spev
Matej Babjak - programovanie, flauta, klávesy, spev
Peter Kuzma - basgitara
Richard Imrich - gitara

Space Recorder – 'Backup Universe'
9 skladieb, 34 minút

Zoznam skladieb:
1. If
2. Love, Love, Love
3. Selfdefender
4. Wind
5. Trust
6. I'm tired
7. Should
8. If (d.e.x mix)
9. If (gardaloops mix)

Deadred Records / Starcastic Records
Dátum vydania: 26. mája 2009
Formát: MP3, 256 kb/s

Free download: www.deadred.sk, www.starcastic.cz

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z nezávislého vydavateľstva Deadred Records.

Súvisiaci interpreti: Space Recorder