Zvyšní dvaja žijúci členovia legendárnych britských Beatles Paul McCartney a Ringo Starr prezradili spolu s vdovami po Johnovi Lennonovi a George Harrisonovi podrobnosti týkajúce sa pripravovanej videohry Rock Band. Vychádza 9. septembra a obsahovať bude 45 skladieb liverpoolskej štvorice.

Desať z nich je už definitívne známych: 'I Saw Her Standing There', 'I Want To Hold Your Hand', 'I Feel Fine', 'Taxman', 'Day Tripper', 'Back In The USSR', 'I Am The Walrus', 'Octopus's Garden', 'Here Comes The Sun' a 'Get Back'.

Okrem týchto titulov si hráči budú môcť stiahnuť celý album 'Abbey Road'. To isté platí aj o hite All You Need Is Love'.

Bude k dispozícii exkluzívne pre hráčov používajúcich Xbox 360. Výťažok z jej predaja poputuje na účet organizácie Lekári bez hraníc.

Hra ponúkne aj možnosť "absolvovať" ako "člen Beatles" aj niektoré z ich legendárnych vystúpení. K dispozícii budú koncerty z ich domovského liverpoolskeho klub Cavern Club, newyorského Shea Stadium, japonského Budokanu a televízne vystúpenie v Ed Sullivan Show.

Chýbať by nemal ani ich posledný a neoficiálny improvizovaný koncert na streche výškovej budovy v centre Londýna koncom januára 1969, ktorý je zachytený aj vo filme Let It Be.

Ďalšou špecialitou hry je štúdiová časť života a práce Beatles a doteraz nevydané záznamy rozhovorov členov skupiny počas nahrávania v štúdiu Abbey Road.

Text: Peter Lehotský
Foto: TheBeatlesRockBand.com