Kapela Radiohead vydá druhé CD z albumu 'In Rainbows' v digitálnej podobe. Informovala o tom internetová stránka Radiohead.com. Druhý disk 'In Rainbows', ktorý obsahuje osem zvukových stôp, bol doteraz dostupný iba v tradičnej forme spolu so spomínaným albumom, do obchodov sa dostal v decembri 2007.

Hudobníci však tentoraz určili presnú sumu - šesť libier (6,95 eura). Na webovej stránke kapely je možné zakúpiť aj sólový projekt gitaristu Jonnyho Greenwooda 'There Will Be Blood', soundtrack k snímke Čierna krv (2007), a album speváka Thoma Yorkea 'The Eraser'.

Thom Yorke vydal svoj prvý sólový album v roku 2006. Neboli však za tým plány na odchod z kapely. "Nechcem počuť nijaké hlúposti o tom, že som zradil skupinu," napísal vtedy na internetovej stránke Radiohead.com. V roku 2007 svoj krok dokonca hodnotil negatívne. "Otupovalo ma to. Chýbal mi pocit, že sa s mojimi myšlienkami môžem deliť s niekým iným. Vrátil som sa ku skupine a povedal si: 'Ó môj bože, to sú tí ľudia, ktorí mi chýbali'," povedal v rozhovore pre britské Radio 1.

Po dlhšej dobe odohrá Thom Yorke 19. júla sólový koncert na festivale Latitude. V auguste však už bude koncertovať s celou kapelou, okrem iného zahrajú aj v Prahe či na rakúskom festivale FM4 Frequency.

Zatiaľ posledný album Radiohead 'In Rainbows' (2007) sa stal jedným z najuznávanejších albumov roka. Skupina spôsobila rozruch v hudobnom priemysle tým, že ho najprv vydala iba v digitálnej podobe a navyše, fanúšikovia zaň mohli zaplatiť ľubovoľnú sumu.

Informáciu zverejnila internetová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Radiohead, Thom Yorke