Traja členovia anglickej alternatívnej skupiny New Order založili spoločne s basgitaristom Alexom Jamesom z kapely Blur superskupinu s názvom Bad Lieutenant. Novú formáciu teda okrem Jamesa tvoria spevák, gitarista a klávesák Bernard Sumner, bubeník Stephen Morris a ďalší gitarista a klávesák Phil Cunningham. Prví dvaja kedysi tvorili aj slávnu kapelu Joy Division, na ktorej troskách po samovražde lídra Iana Curtisa vznikli New Order.

Traja členovia anglickej alternatívnej skupiny New Order založili spoločne s basgitaristom Alexom Jamesom z kapely Blur superskupinu s názvom Bad Lieutenant.

Novú formáciu teda okrem Jamesa tvoria spevák, gitarista a klávesák Bernard Sumner, bubeník Stephen Morris a ďalší gitarista a klávesák Phil Cunningham. Prví dvaja kedysi tvorili aj slávnu kapelu Joy Division, na ktorej troskách po samovražde lídra Iana Curtisa vznikli New Order.

Bad Lieutenant už usilovne pracujú na debutovej nahrávke, ktorá by sa na trh mala podľa plánov dostať v októbri.

"Som naň hrdý. Je to naozaj dobrý album," uviedol Sumner v rozhovore pre BBC. "Je dosť gitarový, ale to je pochopiteľné, keď máme v skupine toľko gitaristov," pokračoval 53-ročný muzikant.

Sumner sa v rozhovore nevyhol ani otázke, prečo v novej kapele nefiguruje basgitarista New Order Peter Hook. "Rozpadli sme sa na dve frakcie. Z jednej je teraz skupina Bad Lieutenant. Tou druhou je Peter Hook, ktorý v roku 2007 sám opustil New Order," dodal Sumner.

Informáciu zverejnil server Angryape.com.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: New Order