Pokiaľ niektoré médiá hodnotili vlaňajšie účinkovanie Richarda Müllera na Pohode rôzne, na to včerajšie majú pravdepodobne všetky zhodný názor. Neuveriteľne zaplnený priestor pod hlavným pódiom, skvelá atmosféra, ľudia spievajúci takmer od slova do slova všetky Richardove piesne - aj takto možno popísať, čo sa počas hodinového vystúpenia najväčšieho slovenského speváka dialo.

"Hralo sa nám výborne, diváci bolil skvelí, s našim výkonom sme spokojní," povedal nám bubeník Juraj Kuchárek, ktorý je zároveň manažérom Richarda Müllera.

Okrem toho je kapelníkom jeho skupiny (Braňo Valanský - basgitara, Peter "Markus" Markuljak - gitara, Erich "Boboš" Procházka - ústna harmonika). Müller sa s touto zostavou predstavil po prvýkrát na vlaňajšom festivale Pustohlav v Zliechove, odvtedy s ňou absolvoval viacero vystúpení.


Richard Müller na Pohode 2009 (SME.sk)

Ako informovala agentúra SITA, Müller si na festivale prevzal zlatú platňu za album 'Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa'. Pred tisíckami fanúšikov mu ju odovzdal šéf festivalu Michal Kaščák. Netradičný album, ktorým si Müller spolu s Milanom Lasicom uctili pamiatku legendárneho hudobníka Jara Filipa, predstavili po prvý raz pred rokom na Pohode. Müllerov koncert vtedy poznačili zdravotné problémy, ale dnes svojich priaznivcov nesklamal.

Po prevzatí zlatej platne poslal Jarovi Filipovi spolu s festivalovými návštevníkmi "do neba" pozdrav v podobe pesničky 'Cigaretka na dva ťahy', počas ktorej sa cigaretový dym vznášal nad celým priestorom pred pódiom. Koncert bol špeciálny aj tým, že si Richarda Müllera prišiel po prvý raz pozrieť a vypočuť jeho 18-ročný syn Filip. Ako uviedol spevák počas koncertu, aj s ním sčasti súvisí skladba 'Nahý II', ktorú zaspieval v strede hodinového vystúpenia.



Text: Peter Lehotský, SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Richard Müller