Česká speváčka Aneta Langerová nahráva v štúdiu tretí album, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Na novej nahrávke spolupracuje s gitaristom a skladateľom Martinom Ledvinom. Album bude obsahovať smutné balady a sugestívne piesne, ich zvuk bude pripomínať živú nahrávku.

Niektoré skladby budú plné energie, iné zasa komornejšie. Pripravovaný album sa nachádza medzi dvoma mantinelmi, ktoré tvoria Langerovej prvý album vydaný hneď po súťaži Česko hľadá SuperStar a druhou nahrávkou 'Dotyk', na ktorej spolupracovala s hudobníkom Janom Petrom Muchowom.

Nový album začala Aneta Langerová pripravovať spolu s Ledvinom už vlani v novembri. "Oťukali sme tiež samých seba, pretože platňu sme spolu ešte nerobili," prezradila o Ledvinovi.

Pri nahrávaní sa snažila dostať na album pocit, akoby spievala pre živé publikum, čím vznikli piesne, ktoré vníma poslucháč osobnejšie. Langerová sa nebránila nápadom iných hudobníkov. Niektoré skladby dorábal Ledvina, jednu pieseň zložil český objav Tomáš Klus, ďalšiu Oskar Petr.

Filip Horáček zo skupiny Prohrála v kartách zasa Langerovej ponúkol skladbu 'Den' a napísal text k songu 'V bezvětří', ktorý už rotuje v českom éteri. K uvedenému singlu vznikne i videoklip nakrúcaný v Berlíne.

Zdroj: SITA
Foto: Pavel Kopp - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová