Areál modranského kúpaliska sa už v týchto chvíľach premenil z rušného staveniska na fungujúci festivalový priestor. Bolo postavené oplotenie, vstupy a pripravené hygienické zariadenia, či stánky s občerstvením. Brány originálneho festivalu plného hudby, ale aj atrakcií sa včera podvečer otvorili. Na takzvaný "nultý" festivalový deň bola pripravená warm-up párty s dj-mi, atrakcie, bazén aj volejbalové ihrisko. Ústredná festivalová scéna sa rozozvučí dnes na pravé poludnie pri koncerte originálneho anti-hip-hopového dievčenského dua Čoko Voko.

Festivalový areál sa zatvorí až v nedeľu 23. augusta vo chvíli, keď odíde posledný návštevník.

Od štvrtka až do nedele bude fungovať aj kyvadlová doprava priamo k bránam areálu.

Rečou čísel vystúpi na modranskom Minikvase 30 kapiel, rovnaký počet DJ-ov bude zabávať minikvasníkov do noci a filmár Marek Kuboš pripravil výber takmer 20 filmov, ktoré sa budú premietať v neďalekom modranskom kine.

Nočná tanečná scéna ponesie názov Metroklub Stage, vybavená bude kvalitným svetelným parkom a LED obrazovkami. Moderátorom festivalu bude po minuloročnej skvelej premiére herec Robo Roth. Presný časový rozpis hrania kapiel, DJ-ov i premietania filmov je zverejnený na stránke Minikvas.sk.

Minikvas okrem množstva hudobných skupín ponúkne aj pestrú paletu aktivít a vychytávok: plavecký bazén zdarma, internetový stan, čajovňu Čarovňu, projekcie filmov v kine, veľký klimatizovaný gastro-stan i tanečný stan, volejbalové ihrisko, cukráreň a kaviareň či denne čerstvú tlač v novinovom stánku! Fajnšmekrov isto poteší aj správa, že na Minikvase sa budú čapovať hneď 4 druhy rôznych pív.

Informácie poskytol redakcii Hudba.sk Tomáš Holetz z agentúry Publique.