Speváčka a skladateľka Norah Jones sa plánuje pri svojom štvrtom štúdiovom albume vzdialiť od džezových tónov, ktoré ju preslávili. Album vydavateľstva Blue Note Records by mal vyjsť v novembri. Producentom ešte nepomenovaného projektu je Jacquire King, ktorý spolupracoval s umelcami ako Kings of Leon či Modest Mouse.

"Jacquirea som si vybrala, pretože vytvoril jednu z mojich najobľúbenejších nahrávok - 'Mule Variations' od Toma Waitsa," povedala americká hudobníčka.

Album bude obsahovať skladby od Ryana Adamsa či Willa Sheffa zo skupiny Okkervil River.

Autorsky prispeje aj Jesse Harris, ktorý stál za speváčkiným prelomovým hitom 'Don't Know Why'.

Na novom albume Jones hrá viac na gitare než na piane. Zmena naznačuje, že nový materiál by mohol pripomínať jej prácu ešte ako členky skupiny The Little Willies, ktorej eponymný album z roku 2006 obsahuje skladby od Hanka Williamsa, Williea Nelsona či Freda Rosea. Jones má okrem nového producenta a skladateľov aj nových hudobníkov.

"Hrávala som s rovnakými muzikantmi už dlhý čas," povedala Jones. "Ostali sme priateľmi a dúfam, že opäť spolu budeme hrať, no cítim, že je vhodný čas na to, aby som pracovala s novými ľuďmi a vyskúšala niečo iné," dodala Jones.

Nový album Norah Jones bude jej prvým od vydania albumu 'Not Too Late' z roku 2007, z ktorého sa predalo 1,58 milióna kópií.

Zdroj: SITA
Foto: NorahJones.com

Súvisiaci interpreti: Norah Jones