Príležitosť pre hudobníkov, tanečníkov, fotografov a všeobecne kreatívnych ľudí sa volá getCreACTIVE. Projekt vznikol ako myšlienka rozvoja a podpory tanečnej hudby na Slovensku a ako pomoc pri prezentácií talentov formou natočenia videoklipu.

Projekt je členený do štyroch kategórií: Hudba, Tanec, Foto & Video a Postprodukcia.

Do projektu sa môžu prihlásiť hudobníci, dídžeji, sóloví interpreti i kapely zaslaním svojich skladieb spolu s informáciami o sebe. Tanečníci, fotografi, kameramani a editori sa prihlasujú len poslaním elektronickej prihlášky.

Prostredníctvom internetového hlasovania určia návštevníci stránky Gca.Nom.sk poradie skladieb a z piatich z nich s najvyšším počtom hlasov potom prihlásení v ostatných kategóriách vyberú víťaznú skladbu a muzikanta. Na túto skladbu sa následne v bratislavskom Subclube uskutoční natáčanie videoklipu, ktorého sa zúčastnia interpret – autor víťaznej skladby, a prihlásení v ostatných kategóriách.

V deň natáčania videoklipu sa predvedú tanečníci so svojim tancom na víťaznú skladbu, čo sa zaznamená na fotografie a video. Z videí si potom prihlásený tanečník vyberie jedno video či fotografiu, ktorá ho zachytáva pri tanci a bude zaradený do súťaže o najlepšieho tanečníka.

getCreACTIVE predstavuje priestor pre kameramanov a fotografov pre natočenie a nafotenie zaujímavých záberov z akcie, z ktorých sa následne vyskladá videoklip. Podobne ako tanečníci, aj fotografi a kameramani vyberú zo svojich fotografií a videí dielo, ktoré sa zaradí do súťaže o najlepšieho fotografa či kameramana.

Úplne všetky fotografie a videá sa sprístupnia účastníkom kategórie Postprodukcia, ktorí vytvoria výsledný videoklip. Každý účastník tejto kategórie následne zašle svoje výsledné dielo organizátorovi súťaže a ten ho zaradí do súťaže najlepší editor.

Súťaže v kategóriách Tanec, Foto & Video, Postprodukcia budú hodnotené prostredníctvom webovej ankety, ktorá na základe počtu pridaných hlasov určí víťaza danej kategórie a tiež celkový víťazný videoklip.

Víťazný videoklip bude prezentovaný v médiách a týmto spôsobom aj autori hudby, tanečníci, fotografi, kameramani a aj editori. Organizátorom projektu je občianske združenie NOM.

Partnerom projektu sú Subclub a Synergy GHRT.

Všetky informácie o projekte sú prístupné na internetovej stránke Gca.Nom.sk

Informácie poskytol redakcii portálu Hudba.sk Milan Ragas.