1. októbra vydala formácia Horkýže Slíže desiaty štúdiový album s názvom '54 dole hlavou'. Od tohto dňa je nahrávka v digitálnej podobe voľne prístupná na stiahnutie prostredníctvom webovej stránky mobilného operátora. Zaujímavosťou je, že fanúšikovia môžu sami rozhodnúť, koľko sú za album ochotní zaplatiť. Stiahnuť sa totiž dá aj zadarmo. V tomto nechali chalani fanúšikom voľnosť, nech sami ohodnotia kapelu.

Fyzický nosič sa do obchodov dostane o tri týždne, teda 21. októbra. Oproti svojmu digitálnemu predchodcovi bude obsahovať o štyri skladby viac, teda celkom 15 nových piesní.

Zároveň s vydaním albumu kapela plánuje vyštartovať na turné po Českej republike, kde svoju novinku predstaví slušnej základni českých fanúšikov. Domáci fanúšikovia si na slovenskú časť turné budú musieť počkať do začiatku roka 2010.

Návštevníkov čaká veľkoplošná projekcia, špeciálna scéna, kvalitné technické vybavenie a prekvapenia v podobe plagátov, fotiek, vyzváňacích tónov, či tapiet do mobilu. O tieto spomienkové predmety sa postará mobilný operátor.

V pražskej Incheba Aréne sa dokonca uskutoční aj oficiálny krst albumu '54 dole hlavou'.

T-music Horkýže Slíže Tour:

06. 10. Ostrava – Garage
07. 10. Brno - Bobycentrum
08. 10. Olomouc - Sidia
14. 10. Plzeň - Šeříkovka
15. 10. České Budějovice - Bazilika
16. 10. Pardubice – Abc
21. 10. Praha – Incheba Arena

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Peter Lehotský - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže