18-ročná študentka maturitného ročníka Cirkevného konzervatória v Bratislave na seba upozornila na jar 2008 víťazstvom v televíznej hudobnej súťaži Elán je Elán. Napriek faktu, že sľubovaná výhra v podobe účinkovania v elánovskom muzikáli dodnes nebola "vyplatená", Viki Matušovová nezaháľala a naplno sa pustila do rozbehu hudobnej kariéry

.

A to hneď niekoľkými spôsobmi. Začala účinkovať v triu Golden Storm, ako hosť absolvovala s formáciou Close Harmony Friends letné turné po exotickej Kolumbií, účinkuje v rockovom muzikáli Matúš Čák Trenčiansky a teší sa z víťazstva v speváckej súťaži Czechtalent v Zlíne.

Predovšetkým sa však venovala príprave debutového albumu, ktorý vznikal pod
producentskou taktovkou Brunna Oravca. Dostalo sa naň dvanásť skladieb v slovenčine a dve v angličtine, medzi nimi letný singel 'Sedemkrát' aj aktuálny 'Uhol pohľadu'. Album 'Skús ma nájsť' de facto nahrávala skupina Panama, ktorá sprevádzala všetkých účinkujúcich v súťaži Elán je Elán.

Jednu zo skladieb z albumu plánuje Viki prihlásiť aj do Eurosongu a prostredníctvom pražskej agentúry Part Agency sa etablovať na slovenskom aj českom trhu.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Hecková z vydavateľstva Forza Music.