Prešovská skupina Mloci oslavuje tento rok 25. výročie svojej existencie. Pri tejto príležitosti prichystala pre svojich fanúšikov zaujímavý kultúrny program, ktorý sa uskutoční 15. októbra v Mestskej hale Prešov. O výnimočnosti projektu napovedá zoznam hudobných hostí: Peter Lipa, IMT Smile, Helenine oči, Gapa & Groovin` Heads, Chiki Liki Tu-a, Žobráci s Mišom Hudákom a Komajota. Každý z interpretov má svoj vlastný žáner, čím podujatie zaručuje pestrosť, no jedno majú všetci spoločné – rodné mesto Prešov.

Ale to ešte nie je jedinečné.

Jedinečné bude to, že každá skupina či speváci budú spievať okrem svojich pesničiek aj jednu pesničku po šarišsky z repertoáru skupiny Mloci. Pesničky si zaranžuje a upraví každý interpret podľa svojho cítenia a štýlu, ktorému sa venuje. Tým dostanú úplne iný, nový a jedinečný rozmer.

Mloci budú nielen hrať a spievať, ale aj moderovať celý program a netradičným spôsobom uvádzať svojich hostí.

Z celej Prešov - šou bude natočený profesionálny obrazový aj zvukový záznam.

"Z tohto materiálu by sme neskôr, za pomoci sponzorov, chceli vydať spomienkové DVD so živou atmosférou spoločného koncertu 'Prešovských hviezd'," hovorí za kapelu Mloci Žojco Havadej.

Čo koncert znamená pre samotnú kapelu prezradil opäť Žojco: "Tento koncert nemá byť vyvrcholením našej činnosti. Má byť malým ohliadnutím sa za úspešným štvrťstoročím a odrazovým mostíkom do ďalších rokov. My sa nechystáme skončiť. Nás to ešte stále baví!"

Text: Miroslava Kuracinová