Skupina Smola a hrušky po vydaní tretieho albumu 'Kameň Papier Nožnice' minulý rok odohrala množstvo koncertov na najrôznejších pódiách. V novom roku má kapela "našliapnuté" na dosiahnutie ďalších úspechov s novými skladbami.

"Rok 2009 hodnotíme výborne, precestovali sme 45000 km, odohrali sme koncerty na Slovensku a v Čechách. Hrali sme na veľkých festivaloch ako "český Woodstock" v Trutnove, na Slovensku Topfest a ďalších skvelých festoch, beániach, v kluboch, na námestiach, charitatívnych a punkových akciách, motoristických zrazoch… to sa asi nepodarilo žiadnej skupine hrať od punkových akcií až po Eurovíziu."

"V Randali nám Janko Kuric pokrstil album 'Kameň Papier Nožnice' a ten mal vo väčšine prípadov pozitívne recenzie a ohlasy. V Eurovízii sme sa dostali až do finále a skončili sme ako tretia najúspešnejšia skupina, keď neberieme do úvahy sólo spevákov. Pesnička 'Na čom záleží' sa stala hitom," hovorí frontman Jozef "Spoko" Kramár. "Rozšírili sme kapelu o dychovú sekciu, natočili sme nový videoklip a samozrejme sme spravili nové pesničky. A dostali sme cenu mesta Spišská Nová Ves a cenu primátora."

Čo chystá Smola a hrušky v roku 2010? "Chceme hrať toľko koncertov, koľko budeme vládať. Plány sú veľké, ale hlavný je, ak sa podarí, ešte tento rok dokončiť nový album, ktorý už máme rozpracovaný. Natočiť nový videoklip na úplne nový song, ktorý predstavíme už v januári, s názvom 'Pridaj si ma'. Tá je oslavou Facebooku a iných komunitných sietí a chceme s ňou zabodovať v Eurovízii aj v radiách. Každopádne chceme novými pesničkami zabaviť a aj prekvapiť fanúšikov, ktorí nám každým rokom pribúdajú," dodáva Spoko.

Čo priniesol rok 2009 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky