Spevák, skladateľ, textár a producent Tomi Popovič na Slovensku v decembri vydal už svoj druhý album s názvom 'Virtuálna láska'. Anglicky spievané single z tohto albumu patria v prvých týždňoch roka 2010 medzi najväčšie hity v "krajine vychádzajúceho slnka". V rebríčkoch najsťahovanejších zvonení sa mu už niekoľkokrát podarilo tromfnúť také hviezdy súčasnej hudobnej scény akými sú Lady GaGa či Susan Boyle.

Pred niekoľkými týždňami bola jeho skladba 'Party With You' medzi zvoneniami do mobilu dokonca absolútnou jednotkou, keď Tomi v rebríčku predbehol aj Michaela Jacksona.

Pre japonských fanúšikov Tomi nie je žiadnym nováčikom. Na slovenského umelca nevídaný úspech tam dosiahol už s debutovým albumom 'Tomi' (2007). Singel 'You Can Tell Me' svojho času taktiež patril medzi najsťahovanejšie zvonenia a valcoval v japonských rebríčkoch najznámejšie spevácke ikony. V týchto dňoch spevák v spolupráci so Sony Music Japan v Tokiu propaguje svoju novinku a diskutuje s kapelou Backstreet Boys o možnosti robiť predskokana na jej japonskom turné.

Nebola by to jeho prvá spolupráca so slávnym boybandom - kapela si jednu z jeho skladieb vybrala na svoj posledný album. Napokon sa síce na 'This Is Us' (2009) kvôli zmene koncepcie albumu nedostala, no Tomi má na konte cennú štúdiovú spoluprácu s hviezdou svetového formátu. Okrem toho spolupracoval aj s Michelle Williams (Destiny's Child) a Mary J. Blige a vystupoval na koncertoch zvučných mien ako Ne-Yo či Fergie z Black Eyed Peas.

Nový album 'Virtuálna láska' obsahuje 15 piesní prevažne v štýle R&B, soul a pop. Pilotný singel 'What It Feels Like' už dlhší čas úspešne rotuje vo vysielaní slovenských rádií. Ako druhý singel vybral Tomi skladbu s názvom 'Sám s tebou'. Pieseň pôvodne napísal v angličtine, ale na žiadosť svojich fanúšikov ju preložil do slovenčiny. Texty piesní na albume vypovedajú najmä o láske, nevere ale aj o radosti zo života. Jedinou cover verziou na albume, ktorá patrí zároveň medzi Tomiho "srdcovky", je skladba 'Tears In Heaven' od Erica Claptona.


Tomi - 'Party With You'

Tomi Popovič má 33 rokov. Narodil sa na Slovensku, no pred vyše 14 rokmi odišiel do USA, aby si splnil svoj sen stať sa úspešným spevákom. Najmladší brat známeho skladateľa a dirigenta Antona a herca, hudobníka a zabávača Sávu sa na Slovensku so svojou tvorbou po prvýkrát prezentoval v roku 2008 s albumom 'Tomi', ktorý už predtým vyšiel v Spojených štátoch, Japonsku aj v susednom Maďarsku.

Okrem dvoch sólových albumov je autorom viacerých piesní domácich interpretov, ktoré v slovenskom éteri zožali úspech - známy duet 'Waiting', ktorý nahral so speváčkou Tinou, pre Anitu Soul na jej debutový album zložil piesne 'Chýbaš' a 'Ja a Ty', pričom druhú v duete s Anitou aj naspieval. Veľkým hitom sa stala aj jeho skladba 'Príbeh', ktorú nahrala Tina s raperom Rytmusom. Na jeho novom albume 'Král' má Tomi niekoľko produkcií - okrem Prológu, Epilógu a druhého Interlude napísal Tomi hudbu aj pre songy 'Daj mi ešte jednu šancu' a 'List otcovi'.


Tomi - 'Waiting' (feat. Tina)


Tomi - 'Baby Get Down'

Redakciu Hudba.sk informoval spevák Tomi Popovič. Viac info na Tomipopovic.sk.

--
Foto: Tomipopovic.sk
Video: Myspace.com/tomi