Presne päť rokov a jeden deň uplynulo premiérou a derniérou muzikálovej šou 'High Life' v Bratislavskom hudobnom divadle Teatro Wüstenrot. Za tento čas sa odohralo vyše 70 repríz a predstavenie videlo takmer 25-tisíc divákov.

Záverečné defilé bolo plné emócií zo strany hercov i vedenia divadla. "'High Life' muzikálová šou bola energia novej generácie, plná vynikajúcich tanečných a speváckych výkonov v podaní mladých a výnimočných umelcov," povedal o muzikáli umelecký riaditeľ divadla Rudolf Geri. Nevylúčil však, že by sa v budúcnosti mohlo v repertoári vyskytnúť niečo podobné. "Končí jeden z našich najúspešnejších titulov."

'High Life' bol pôvodným slovenským dielom. Je však možné, že jednotlivé časti predstavenia sa ešte niekde objavia: "Prípadne zvážime nové predstavenie v podobnom duchu," povedal Géri. V muzikáli sa predstavilo niekoľko známych tvárí ako dvojica Sveťo Malachovský a René Štúr, Andrea Kiráľová, Michaela Majerníková či Roman Paulech alebo tiež známy choreograf Jaro Moravčík. V minulosti tiež Peter Sklár, Jany Landl a Veronika Koščová, ktorá sa momentálne venuje materským povinnostiam, no možnosť posledný krát zahrať si v tomto predstavení si nenechala ujsť ani ona.

V repertoári Bratislavského hudobného divadla Teatro Wüstenrot síce bude 'High Life' chýbať, no zo stálych predstavení sa môžu diváci naďalej tešiť z predstavenia 'Mníšky 2 – Milionárky', 'Don Quijote podľa Sancha' či 'Opereta na cestách'. Okrem toho v divadle hosťuje každý mesiac v roku 2010 Karel Šíp s Josefom Aloisom Náhlovským v predstavení Všechnopartička, plánované sú aj koncerty Hany Zagorovej a Hany a Petra Ulrychovcov.

Zdroj: Access Promotion