Palace Cinemas Slovak Republic aj v marci pokračuje v projekte Palace Classics - premietaní opery, baletu a koncertov vážnej hudby. Tentokrát pripravila premietanie ruského baletu zo svetoznámeho Mariinsky Kirov, ktorý je pôsobivým umeleckým stvárnením španielskej literárnej klasiky Don Quijote.

Predstavenie si môžete vychutnať v podaní výborných baletných tanečníkov Vladimira Ponomareva (Don Quijote), Antona Lukovkina (Sancho Panza) a ďalších. Vynikajúca kvalita obrazu a zvuku zabezpečí dokonalosť predstavenia v pohodlí kina Palace Cinemas v bratislavskom Auparku.

Balet Don Quijote je známy hlavne vďaka dielu najslávnejšieho rovnomenného rytierskeho románu všetkých čias. Prostredníctvom choreografie a farieb zobrazuje širokú škálu pocitov a portrétov osobností. Petipova verzia Dona Quijota a hudba Minkusa prinášajú dokonalú harmóniu celému majstrovskému dielu.

Don Quijote (záznam baletného predstavenia z Mariinsky Kirov Ballet v Petrohrade)
pondelok 8. marca 2010 o 19.00 v Palace Cinemas Aupark, Bratislava
(informácie o premietaní: balet, záznam v HD kvalite, dĺžka: 120 minút)

Hrajú: Vladimir Ponomarev (Don Quijote), Anton Lukovkin (Sancho Panza), Igor Petrov (Lorenzo), Olesia Novikova (Kitri), Leonid Sarafanov (Basil), Vladimir Lepeev (Gamache), Andrei Merkuriev (Espada), Yekaterina Kondaurova (Pouličný tanečník), Yana Selina, Yana Serebriakova (Kvetinár), Alina Somova (Kráľovná z Dryadsu), Yevgenia Obraztsova (Cupid), Galina Rakhmanova (Mercedes),Alexander Efremov (majiteľ The tavernu), Polina Rassadina, Nikolai Zubkovsky (Rómsky tanečník), Ti Yon Riu (Orientálny tanečník), Elena Bazhenova, Karen Ioannisyan (Fandango), Olga Esina (Variation)
Hudba: Ludwig Minkus
Choreografia: Alexander Gorsky
Réžia: Pavel Bubelnikov
Scéna: Alexander Golovin a Konstantin Korovin
Kostýmy: Konstantin Korovin
Osvetlenie: Igor Suvorov

Projekt Palace Classics prenáša divákov do sveta opery a baletu prostredníctvom priamych prenosov a HD záznamov z milánskej La Scaly, španielskeho Liceu Barcelona, rakúskeho Salzburg Festivalu či ruského Mariinsky Kirov Ballet. Prvým premietaním bol záznam opery La Traviata, po ňom nasledoval live prenos svetoznámej opery Carmen, ktorá zožala veľký divácky úspech. Projekt pokračoval v januári a vo februári premietaním záznamov baletu Labutie jazero a opier Rigoletto a Don Carlos. Don Quijote je v poradí šiestym predstavením Palace Classics, na najbližšie týždne a mesiace sa chystajú záznamy slávnych diel ako Puritáni alebo Rómeo a Júlia.

Vstupenky na Don Quijote môžete vyhrať do štvrtka 4. marca v našej súťaži.

Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Wallnerová z Palace Cinemas Slovak Republic. Viac informácií o programe projektu Palace Classics nájdete na Palacecinemas.sk/classics.