Skupina Para, ocenená v ankete televízie Musiq1 ako najlepšia kapela roka 2009, tento mesiac po troch rokoch vydáva nové CD s názvom 'Povstanie'. V poradí piaty album rockovej kapely pokrstí v stredu, 24. marca, v novootvorenom bratislavskom klube MMC štvorica hercov známych z obľúbeného zábavného programu s názvom Partička.

Skupina Para, ocenená v ankete televízie Musiq1 ako najlepšia kapela roka 2009, tento mesiac po troch rokoch vydáva nové CD s názvom 'Povstanie'.

V poradí piaty album rockovej kapely pokrstí v stredu, 24. marca, v novootvorenom bratislavskom klube MMC štvorica hercov známych z obľúbeného zábavného programu s názvom Partička.

Za Partičku sa krstu zúčastní Petra Polnišová, Marián Miezga, Lukáš Latinák a Dano Dangl. Výber týchto krstných rodičov nie je náhodný. Marián Miezga bol kedysi spevákom v skupine Para, Petra Polnišová naspievala vokály k známemu hitu Abstinent.

Samotná účasť Partičky na krste je zárukou, že album s tak trochu dramatickým názvom vojde do života s veľkou dávkou zábavy. Ešte predtým sa však fanúšikovia môžu tešiť na 90-minútový koncert. "Je to dobrý pocit, že vydávame nový album po troch rokoch, a rovnako sa tešíme na turné, ktoré sa začne už v apríli a obíde 13 slovenských miest," povedal Lasky, spevák skupiny Para.

Celoslovenské turné k albumu 'Povstanie' odštartuje 14. apríla v Banskej Bystrici. Spolu s hosťujúcou skupinou Billy Barman následne Para do zavíta do Prešova, Košíc, Svidníka, Detvy, Prievidze, Hruštína, Nitry, Žiliny, Liptovského Mikuláša, Bratislavy, Trenčína a 8. mája skupiny ukončia spoločnú šnúru v Pezinku.

Termíny turné k albumu 'Povstanie':

14.4. - Banská Bystrica
15.4. - Prešov
16.4. - Košice
17.4. - Svidník
22.4. - Detva
23.4. - Prievidza
24.4. - Hruštín
28.4. - Nitra
29.4. - Žilina
30.4. - Liptovský Mikuláš
6.5. - Bratislava
7.5. - Trenčín
8.5. - Pezinok

--
Zdroj: Sony Music
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Para