Hviezda súčasnej britskej pop music, Mika, vystúpi 26. júla po prvýkrát v Českej republike v pražskej Tesla Aréne. Spevák libanonského pôvodu v roku 2007 doslova vystrelil na vrcholy hitparád so svojím debutom 'Life in Cartoon Motion'.

Hviezda súčasnej britskej pop music, Mika, vystúpi 26. júla po prvýkrát v Českej republike v pražskej Tesla Aréne. Spevák libanonského pôvodu v roku 2007 doslova vystrelil na vrcholy hitparád so svojím debutom 'Life in Cartoon Motion'. S bláznivo farebným a roztancovaným popom, dokresľovaným kreatívnymi klipmi v štýle art deco (Relax, Take It Easy), kabaretu (Grace Kelly) alebo Malého princa (Lollipop), rozvíril stojaté vody a získal si srdcia miliónov fanúšikov, ktorí si kúpili jeho album.

Rok po vydaní debutu mal Mika na konte množstvo ocenení vo výročných anketách (Brit Awards, MTV...) a kritici ho už ako čerstvý objav prirovnávali k hviezdam ako Queen, Elton John či Scissor Sisters.

"Základom mojej hudby je, že je radostná, povznášajúca, odvážna a že nepodlieha momentálnej móde či konvenciám," tvrdí spevák a skladateľ, ktorý sa narodil 18. augusta 1983 v libanonskom Bejrúte. Väčšinu svojho detstva prežil v Paríži a od svojich deviatich rokov žije v Londýne. Už ako malý chlapec sa začal venovať klasickej hudbe a spevu. Navštevoval napríklad Royal College of Music a nahrával v Royal Opera House.

Inšpirovaný Princeom či Harrym Nilssonom sa neskôr zameral na populárnu hudbu. Nahrávaciu zmluvu podpísal s vydavateľstvom Casablanca / Island Records po tom, ako ho odmietlo viacerov veľkých vydavateľstiev. Po obrovskom úspechu prvého albumu - v ankete Sound of 2007 ho viac než 130 kritikov a zástupcov rádií vyhlásilo za Najlepší nový talent pre rok 2007 - nasledovala na jeseň 2009 druhá platňa s názvom 'The Boy Who Knew Too Much'. Singel 'We Are Golden' sa stal ďalším z jeho obrovských hitov.


Mika - 'We Are Golden' (z albumu 'The Boy Who Knew Too Much', 2009)

Vstupenky sú v predaju od 25. marca v sieťach Ticketpro a Ticketportal v cenách od 660 do 995 Kč vrátane poplatku. Koncert uvádza agentúra Charm Music. Viac info stránkach Charm-music.cz.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografiu poskytol Jiří Sedlák z ArtsMarketing.CZ.

Súvisiaci interpreti: Mika