Osemčlenná hudobná formácia Fuera Fondo pokrstila 13. marca svoj debutový album a v samotnom zhone súvisiacom s turné Topfest presents Horkýže Slíže 54 dole hlavou, kde sa predstavili ako jeden z hostí populárnych "slížov", túto skutočnosť takmer zabudla oznámiť svetu. CD nesie rovnaký názov ako pilotná skladba - Kráčajúc svetom - a kapela sa ním po dvoch rokoch koncertovania definitívne zapísala do povedomia slovenských priaznivcov štýlu ska.

Fuera Fondo odohrali svoje prvé koncerty v roku 2008 a počas krátkej histórie stihli svojimi veselými energickými pesničkami potešiť hudobných fanúšikov už aj v Prahe, Brne či v Zlíne.

Krst debutového albumu sa uskutočnil na koncerte v Červeníku (video) v rámci turné kapely Horkýže Slíže, na ktorom sa Fuera Fondo v marci predstavili spoločne s kapelou Konflikt ako hostia na dvanástich slovenských konceroch. Krstní rodičia Kuko (Horkýže Slíže) a Jury (Konflikt) potomka pri krste "ovlažili" Shangaj colou. Trubkára Borisa k takémuto spôsobu krstu inšpirovala práve pieseň od "slížov".

Samotné nahrávanie albumu Kráčajúc svetom prebehlo v štúdiu Musae Polymnia pod profesionálnym dohľadom Petra Šímu, ktorý album produkoval. Trvalo zhruba mesiac a najhoršie bolo podľa členov kapely čakanie na konečný produkt. Skladby z albumu si budete môcť vypočuť naživo na viacerých letných festivaloch - účasť Fuera Fondo je potvrdená napríklad aj na Topfeste či Minikvase.

Niektoré skladby z albumu 'Kráčajúc svetom' si môžete vypočuť v oficiálnom profile kapely na Hudba.sk - www.hudba.sk/fuera-fondo.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Boris Majerník, PR manažér skupiny Fuera Fondo.

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo