Bývalý manažér legendárnej kapely Sex Pistols a známa punková ikona Malcolm McLaren zomrel vo Švajčiarsku vo veku 64 rokov. Bývalému priateľovi módnej návrhárky Vivienne Westwood v októbri minulého roka diagnostikovali vzácnu formu rakoviny mezotelióm. Podľa jeho hovorcu Lesa Malloya bola rodina McLarena zdrvená a šokovaná po tom, ako sa jeho stav výrazne zhoršil. "Darilo sa mu už veľmi dobre. Je to smutný deň," uviedol.

Zatiaľ ešte nezačali s prípravami pohrebu, ale údajne si želal, aby bolo jeho telo spopolnené a pochované na londýnskom cintoríne Highgate.

Vivienne Westwood a McLarenovi sa podarilo v roku 1970 v Londýne založiť obchod s oblečením Let It Rock. Dvojici sa narodil syn - Joseph Corré, ktorý je spoluzakladateľom známej siete obchodov so spodnou bielizňou Agent Provocateur. "Bol to originálny punk-rocker, ktorý priniesol svetu revolúciu. Som na neho nesmierne hrdý," povedal o svojom otcovi - umelcovi, hudobníkovi a obchodníkovi.

"Keď sme boli mladí a zamilovala som sa do Malcolma, bol v mojich očiach prekrásny. A takým stále je. Bola to charizmatická, výnimočná a talentovaná osobnosť. Len pomyslenie na to, že je už mŕtvy, je niečo veľmi skľučujúce," uviedla Vivienne Westwood. McLaren okrem Sex Pistols manažoval aj ďalšie kapely ako New York Dolls či Bow Wow Wow, nahral však aj viacero vlastných albumov.

Informácie zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Malcolmmclaren.com

Súvisiaci interpreti: Sex Pistols