Tri koncerty amerického speváka Bobbyho McFerrina, ktoré boli naplánované na 21., 22. a 24. apríla v Prahe a Ostrave, sa presúvajú na máj. Dôvodom je obmedzená letecká doprava po erupcii islandskej sopky Eyjafjallajökull a prachový oblak z nej, pre ktorý bol na niekoľko dní uzavretý vzdušný priestor vo viacerých európskych krajinách vrátane Českej republiky. Agentúru Mediafax o tom v utorok informovala Silvia Marková zo spoločnosti Smart Communication.

"Súčasné obmedzenia leteckej dopravy napriek veľkej snahe usporiadateľov a zastupujúcej agentúry Bobbyho McFerrina neumožnili prílet umelca na koncerty naplánované na 21. a 22. apríla v Prahe a 24. apríla v Ostrave," uviedla Marková v oficiálnom vyhlásení. Autor hitu 'Don't Worry, Be Happy' sa teda v Česku ukáže v náhradných termínoch.

V rámci festivalu Struny podzimu muzikant vystúpi 4. mája v pražskom Obecnom dome, 5. mája sa na jeho koncert môžu tešiť návštevníci Kongresového centra v Prahe a 8. mája v ČEZ Aréne v Ostrave. Všetky zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti na nové termíny.

Šesťdesiatročný McFerrin v Českej republike vystúpi pri príležitosti vydania svojho nového albumu 'VOCAbuLarieS'. Naposledy se umelec v tejto krajine predstavil v roku 2009 na dvoch vypredaných koncertoch. Na Slovensku predstavil desaťnásobný držiteľ Grammy svoj štvoroktávový hlas 17. mája 2008, konkrétne v bratislavskej Sibamac aréne NTC. Za svoj výkon si vtedy vyslúžil standing ovation.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bobby Mcferrin