Sony Music Entertainment Česká republika ako prvé hudobné vydavateľstvo na česko-slovenskom trhu prichádza od 1. mája 2010 s výraznou cenovou redukciou novinkových zahraničných titulov, ktorých ceny sa budú rovnať cenovej úrovni domácich titulov. Cena 299,- Kč (na Slovensku 11-12 eur) bude platiť aj pre plánované a dlho očakávané albumy zahraničných hviezd ako napríklad Christina Aguilera alebo Ozzy Osbourne, ktorých albumy vychádzajú v júni. Pre porovnanie za rovnakú cenu môžete v súčasnosti kúpiť album 'Jsem' od Anety Langerovej.

Ďalšou ukážkou novej nízkej ceny zahraničných noviniek je marcový album 'Raymond vs Raymond' od Ushera, ktorý bude po novom za cenu 249,- Kč (necelých 10 eur), teda na rovnakej cenovej úrovni ako napríklad album 'Hlavní uzávěr splínu' od českého speváka roku 2009 Tomáša Klusa. Soundtrack k filmu Iron Man 2, obsahujúci výber najväčších hitov AC/DC, bude namiesto pôvodných 399,- Kč (cca. 15-16 eur) od mája k zakúpeniu v maloobchodnej cene 349,- Kč (13-14 eur), za ktorú sa predáva aj live album 'V Lucerně' od Jaromíra Nohavicu.

Obchodný riaditeľ Sony Music Entertainment Česká republika, Martin Moravec, fanúšikov ubezpečuje, že ide o zníženie cien štandardných medzinárodných verzií albumov: "Rád by som upresnil, že sa vo všetkých prípadoch vyššie uvedených cenových zmien bude jednať vždy a všade o plnohodnotné produkty hudobných nosičov v klasických plastových obaloch s neoklieštenými bookletmi a bez označenia "verzia pre Východnú Európu" a iných rôznych samolepiek a podobne... Máme obrovskú radosť, že sa nám po mnohoročnom úsilí a vyjednávaní podarilo docieliť s našou zahraničnou centrálou i s majiteľmi práv nastavenie nižších cien v celej obchodnej štruktúre."

"Vnímame tieto udalosti ako úplnú nevyhnutnosť a ústretové kroky k narovnaniu a čiastočnému oživeniu stále klesajúceho trhu s hudobnými fyzickými nosičmi. Sme presvedčení, že ceny zahraničných noviniek v rozpätí 249, 269, 299 až 349 Kč (cca. 10-14 eur) nastavené na rovnakú úroveň cien domácich noviniek prinesú svieži vietor optimizmu naším odberateľom a hlavne radosť všetkým hudobným fanúšikom," dodal v oficiálnom vyhlásení Moravec.

--
Zdroj: Sony Music
Ilustračné foto: Christinaaguilera.com