Na tohtoročnom Bratislavskom majálese nevystúpi česká skupina Gipsy.cz. Na tlačovej besede k podujatiu o tom včera informoval vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu magistrátu Milan Vajda. Podľa jeho slov má spevák skupiny pooperačné komplikácie, náhradného interpreta zatiaľ organizátori nezohnali.

Hlavné mesto pripravilo pre Bratislavčanov a návštevníkov už tretí ročník atraktívneho mestského festivalu - Bratislavský majáles. Podujatie sa bude konať v piatok 30. apríla a v sobotu 1. mája. Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne koncerty na Tyršovom nábreží, vystúpenia na Hviezdoslavovom námestí ako aj ďalšie predstavenia na Hlavnom námestí.

Pripravené sú aj sprievodné akcie, ako prezentácia projektu cyklomost medzi Devínskou N. Vsou a Schlosshofom na pešej lávke Nového Mosta, plavba loďou medzi dvoma nábrežiami Dunaja či ohňostroj odpaľovaný priamo z hladiny Dunaja, ktorý bude vyvrcholením celého podujatia.

Na všetky podujatia v rámci Bratislavského majálesu 2010 je vstup zdarma, v prípade komplikácií bude posilnená aj mestská hromadná doprava. V piatok podvečer vystúpia na Hlavnom námestí v špeciálnom programe Marián Varga, Moyzesovo kvarteto a Collegium Musicum, ktoré na tomto koncerte zároveň pokrstí svoje nové CD a DVD. Novinkou piatkového programu je tiež "warm up stage", na ktorom dostanú príležitosť kapely, ktoré nepatria medzi najhranejšie v éteroch slovenských rádií, majú však svojich verných fanúšikov. Postupne na Tyršovom nábreží vystúpia Tu v dome, Kosa z nosa a Hudba z Marsu.

Počas celej soboty 1. mája budú v centre mesta tvorivé dielne a programy pre deti a celé rodiny na Námestí deťom (Hlavné námestie). Na Hviezdoslavovom námestí vystúpi celá plejáda atraktívnych hudobných skupín z Nemecka, Maďarska či Francúzska. Chýbať nebudú rôzne performansy, free style športové ukážky, vrátane bike trialovej exhibície, ale aj premiéra novej hry Jakuba Nvotu v podaní Túlavého divadla a zázračný divadelný automat od Teatro Tatro. Počas majálesu bude tiež pre verejnosť po prvý raz sprístupnená aj časť Magio pláže. Na Tyršovom nábreží sa od 16:00 predstavia Vidiek, Hex, Polemic a Richard Müller. Koncert vyvrcholí ohňostrojom nad Dunajom približne o 21:45.

Zdroj: SITA
Foto: Gipsy.cz