Jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov Červeník (pomenovaný podľa obce, v ktorej prebieha) sa v lete uskutoční už po štyridsiatypiaty raz. Festival hudby, spevu a tanca patriaci všetkým generáciám to v dňoch 6. až 7. augusta v amfiteátri Červeník oslávi okrem iných s aj glamrockovou legendou The Glitter Band či 70's a 80's disco hviezdou - Boney M.

Malá hudobnícka obec pri Hlohovci bude na festivale s jedinečnou atmosférou hostiť v tomto roku skupinu, ktorá kedysi začínala ako sprievodná kapela speváka Garryho Glittera. Po rozchode pokračovali naďalej pod názvom The Glitter Band. Zakladajúci člen tejto skupiny John Rossall privezie na Slovensko všetky zásadné hity, ktoré okupovali rebríčky hitparád v 70. rokoch: 'Angel Face', 'Goodbye My Love', 'Let's Get Together Again', 'People Like You and People Like Me' a mnoho ďalších.

Dobrú zábavu a more spomienok na jubilejnom ročníku festivalu zaručí aj ďalší hviezdny hosť: Boney M. s originálnym hlasom tejto legendárnej skupiny - Marciou Barrett, ktorá valcovala a dodnes valcuje tanečné diskotéky. Vystúpenie skupiny sľubuje poriadnu tancovačku všetkým skôr narodeným na obľúbené hity ako 'Rasputin', 'Rivers of Babylon', 'Ma Baker', 'Daddy Cool' alebo 'Gotta Go Home'.



Na festivale Červeník 2010 nebudú v miestnom amfiteátri chýbať ani osvedčené domáce festivalové mená: Horkýže Slíže, Desmod, Gladiátor, Polemic, Arzén, Konflikt či JB Project, ktoré doplnia aj zaujímaví hostia v podobe bratov Muchovcov z Terchovej a maďarská rocková skupina Rómeó Vérzik. Organizátori zatiaľ ponechávajú v tajnosti ešte jedno meno, ktoré by podľa nich malo publikum na festivale s takmer rodinnou atmosférou určite veľmi dobre poznať.

Pre vzdialenejších návštevníkov bude aj tento rok prichystané stanové mestečko v blízkosti festivalu. Dvojdňové vstupenky na festival Červeník sú v predaji v sieti Ticketportal.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. Viac info na stránke Festivalcervenik.sk.

Súvisiaci interpreti: Boney M, The Glitter Band