V uplynulých dňoch sme na Hudba.sk spustili kompletne vynovenú sekciu Podujatia – www.hudba.sk/podujatia. Veríme, že sa stane prehľadným a spoľahlivým zdrojom informácií pre všetkých fanúšikov, ktorí si svoju obľúbenú hudbu radi vychutnajú nielen doma ale aj naživo v kluboch a na festivaloch, na koncertoch či na tanečných party v kluboch alebo na diskotékach. Vyskúšajte si nový systém, či už vyhľadávanie alebo pridávanie akcií, a dajte nám vedieť či sa vám páči, prípadne čo by ste doplnili alebo zmenili. A ak máte otázky, pýtajte sa! Pokiaľ by ich bolo viac, zverejníme ich spolu s odpoveďami v článku na tému "Podujatia – často kladené otázky". Chceme, aby bol tento systém pre vás užitočný a zároveň čo najjednoduchší na používanie. V článku sa o kalendári podujatí na Hudba.sk dočítate viac.

Informujte

Ak hráte v kapele, organizujete vlastné hudobné večierky alebo máte vlastný klub, určite chcete, aby sa o vašich vystúpeniach, koncertoch a akciách vedelo. Na Hudba.sk môže každý registrovaný užívateľ pridávať podujatia, či už vlastné, alebo tie, ktoré sú mu sympatické a chce ich podporiť. V kategóriách koncerty, turné, festivaly, party/klubové noci, diskotéky a iné podujatia je priestor pre akékoľvek podujatie, na ktorom sa môžu stretnúť priaznivci hudby ako umenia či hudby ako prostriedku na odreagovanie a zábavu.

Na duplicitu pridaných akcií si dáme pozor, ale môžete nám to uľahčiť uistením sa, že sa podujatie, ktoré chcete pridať, ešte v našej databáze nenachádza. Môžete na to využiť kalendár, filter alebo ich kombináciu. Pripravujeme aj vyhľadávací box, ktorý orientáciu v sekcii Podujatia ešte viac zjednoduší. Ak podujatie, ktoré ste plánovali pridať, v databáze nájdete, ale bude v ňom chýbať dôležitá informácia, môžete ju doplniť.

Buďte informovaní

Samotný kalendár, filtre a čoskoro aj vyhľadávanie však slúžia najmä samotným fanúšikom, ktorí hľadajú informácie o podujatiach. Filtrovať môžete podľa krajiny, svojho mesta či obľúbeného hudobného žánra. Ak sa v piatok chystáte von a chcete sa dozvedieť či sa vo vašom meste koná zaujímavý koncert alebo party, zadajte v kalendári požadovaný dátum a vo filtri vyberte svoje mesto: Systém vám zo zoznamu všetkých podujatí vyberie všetky piatkové akcie vo vašom meste, ktoré sú pridané na Hudba.sk.

Toto všetko samozrejme naberie omnoho väčší zmysel až vtedy, keď bude databáza podujatí plná akcií z menších i väčších miest na Slovensku, v Čechách i v okolitých krajinách. Dúfame, že v spolupráci s organizátormi podujatí, klubmi, kapelami a fanúšikmi, ktorí chcú prispieť k rozvoju informovanosti o dianí na našej hudobnej scéne, sa nám podarí udržať databázu stále aktuálnu a obsiahnuť čo najviac zaujímavých akcií.

Samotné stránky podujatí obsahujú všetky základné informácie, navyše na nich nájdete aj odkazy na profily účinkujúcich interpretov (pokiaľ sa na Hudba.sk nachádzajú – ak nie, môžete ich pridať), súvisiace články či fotografie. Samozrejme nechýba ani priestor na diskusiu a novinka známa z rôznych sociálnych sietí – možnosť prihlásiť sa na podujatie. Ak sa niekam chystáte, prihláste sa, informácia o vašej plánovanej účasti je užitočná pre organizátorov akcie a navyše sa takto môžete zoznámiť s inými užívateľmi Hudba.sk.

Odkaz na kalendár podujatí nájdete vždy v hlavnom menu ako Podujatia alebo v pravom hornom rohu pod hlavným menu ako Kalendár podujatí. V nadväznosti na nové podujatia chystáme aj ďalšie zaujímavé novinky, viac info už onedlho.

Tešíme sa na vaše reakcie i na pridané akcie!

Váš tím Hudba.sk

--
Ilustračné foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk