Pripravovaná talentová šou Česko Slovensko má talent, ktorú už na jeseň tohto roka uvedú na obrazovkách televízie TV JOJ a TV Prima, absolvuje road šou po siedmich slovenských mestách. Výjazd do ulíc štartuje už dnes (19.5.), v Bratislave, odkiaľ sa postupne presunie do Nitry, Banskej Bystrice, Košíc, Prešova, Žiliny a Trenčína. V každom meste sa predstavia rôzne hudobné a tanečné skupiny alebo osobnosti populárnej slovenskej hudby.

Road šou odštartovala dnes ráno o 7:30 pred autobusovou stanicou na Mlynských nivách v Bratislave, kde promo autá sprevádza tanečná skupina SPIN s Jarom Bekrom. O 10:00 zastane road šou v Nitre pred obchodným centrom Mlyny spolu s hudobnou skupinou Desmod, o 12:30 pred obchodným centrom Európa v Banskej Bystrici s hudobnou skupinou Metropolis a záver dňa bude patriť Košiciam pred obchodným centrom Optima spolu s Mariánom Čekovským.

Vo štvrtok 20. mája zavítajú autá Česko Slovensko má talent najprv do Prešova pred Prešovskú univerzitu, kde ich na domácej pôde bude sprevádzať Katarína Knechtová. Nasledovať bude Žilina pred Hypertescom na Košickej ulici s Tomášom Bezdedom a posledným v poradí bude Trenčín na Štúrovom námestí, kde akciu podporí jeden z víťazov Coca Cola PopStar Adam Ďurica. Všetci, ktorí prídu na miesta, kde sa road show zastaví, budú mať šancu požiadať o prihlášku do talentovej šou a prvý, kto zakričí heslo "Víťaz Česko Slovensko má talent bude vystupovať v Las Vegas", získa darček od TV JOJ.

Do poroty zábavnej šou si na jeseň sadnú slovenský producent Jaroslav Slávik, speváčka Lucie Bílá a moderátor Jan Kraus. Viac na stránkach Joj.sk.

Podobný projekt chystajú aj konkurenčné televízie Markíza a Nova. V šou s názvom Talentmania predvedú súťažiaci svoje schopnosti v kategóriách: Deti (zameranie na rôzne schopnosti detí do 14 rokov), Tanec (pre jednotlivcov i skupiny), Cirkus (na predvádzanie akrobacií, šou so zvieratami, kúzelníkmi či žonglérmi), Comedy (pre ľudí preferujúcich stand up comedy, divadelné skeče a vtipnú recitáciu), Spev (sólový, zborový alebo pre zbor), a Hudobné nástroje. Posledná kategória, Iné, je určená pre nezaraditeľné, ale výnimočné vystúpenie, ktoré nepatrí do žiadnej z predchádzajúcich.

Talentovaní ľudia bez obmedzenia veku a národnosti, ktorí chcú vyhrať 150-tisíc eur, sa môžu prihlásiť na jednom z verejných kastingov v šiestich mestách na Slovensku (Bratislava, Dunajská Streda, Košice, Lučenec, Nitra, Žilina) a v deviatich mestách Česka (Praha, Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň a Zlín). V šou Talentmania uvidia diváci Adelu Banášovú či Paľa Haberu a ďalších. Prihláška na kasting a viac informácií je na webovej stránke Talentmania.tv.

Agentúru SITA informoval vedúci PR manažér televízie JOJ Jozef Gogola a PR manažérka televízie Markíza Miroslava Labašová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Joj.sk