Robo Opatovský strávil minulý týždeň v Číne. Na svetovej výstave Expo 2010 v Šanghaji reprezentoval našu krajinu v expozícii venovanej Slovensku. Pred odchodom síce avizoval, že bude spievať nielen svoje skladby ale aj v Číne známe svetové evergreeny, priamo na mieste sa však rozhodl inak.

"Povedal som si, že ak sa Číňania prídu pozrieť do slovenského pavilónu, tak by som v ňom ako slovenský spevák mal spievať po slovensky," argumentuje Robo logicky. "Vybral som si z môjho repertoáru hlavne rýchle pesničky, lebo Číňania sú tancuchtiví a radi tlieskajú."

Takých videl Opatovský počas svojich vystúpení stovky. V slovenskom dome sa na neho prišli pozrieť nielen čínski pionieri a čínski pracujúci, ale aj čínski hudobní dramaturgovia. Nie je dokonca vylúčené, že sa jeho hity objavia v čínskych rádiách...

"Prejavili reálny záujem o moje pesničky, budem teda do Číny posielať moje albumy. Dokonca sa ozval aj jeden čínsky DJ," hovorí Opatovský s úsmevom. Počas pobytu v Číne si stihol pozrieť nielen svetovú výstavu ale zabsolvoval aj exkurziu po 17-miliónovom Šanghaji.

Okrem Roba Slovensko na výstave Expo 2010 reprezentovali aj herci, ktorí v našom pavilóne približovali návštevníkom históriu slovenských hradov a zámkov. Podľa Opatovského sme ako krajina zanechali v Číne veľmi dobrý dojem. "Videl som pavilóny, ktoré iné krajiny spravili v modernom high tech štýle, ten náš je klasický. Hostia môžu navštíviť typickú slovenskú izbu, ba dokonca aj časť zámku. Je to pre nich veľká atrakcia a očividne to oceňujú viac ako najmodernejšie vybavené expozície."

Po návrate z Číny sa už Robo sústreďuje na prípravu krstu reedície výberovky hitov. Spolu s českou speváčkou Monikou Bagárovou ju oficiálne uvedú na trh v stredu 26. mája.

Zdroj: manažment Roba Opatovského