Safura, horúca favoritka na víťazstvo v tohtoročnom Eurosongu, zabojuje v Oslo s hitom 'Drip Drop', ku ktorému bol len pred nedávnom dokončený videoklip.

Svoju skladbu 'Drip Drop' nahrala v štúdiu legendárneho skladateľa a producenta Andersa Baggea. Mixáže sa ujal svetoznámy Niklas Flyckt, držiteľ Grammy, za prácu na skladbe 'Toxic' od Britney Spears.

Safura, ktorá má len 17 rokov, zdedila vášeň pre umenie po svojich rodičoch - jej otec je umelec a mama klaviristka a módna dizajnérka. Už ako dieťa bola zbláznená do módy a od útleho detstva spolu s mamou vyrábali prvé kostýmy na jej vystúpenia, s ktorými začala ako šesť ročná.

Réžie videoklipu sa ujal Rupert Wainwright (Stigmata, The Fog, Michael Jackson´s History).

Styling pripravila Tanya Gill a o choreografiu sa postaral JaQuel Knight, ktorý spolupracoval s Beyoncé na videoklipe Single Ladies a pripravoval tanečné choreografie na koncertnom turné Britney Spears - 'Circus'.


Making of 'Drip Drop'

Balkánska verzia eurovíznej skladby len pred nedávnom uzrela svetlo sveta. "Táto verzia 'Drip Drop' je jedným z najväčších prekvapení na mojej ceste na Eurovíziu. Bola som veľmi nadšená, keď som sa dozvedela, že Željko Joksimović vytvorí balkánsku verziu skladby," povedala Safura na margo úpravy z autorskej dielne srbskej popovej hviezdy. "Som hlboko poctená a šťastná zo spolupráce s ním, Željko je extrémne talentovaný hudobník," dodala.


Safura feat. Željko Joksimović – Drip Drop

Nahrávanie balkánskej verzie, ktoré prebiehalo v štúdiu v Belehrade, trvalo 10 dní a so Željkom Joksomivićom na ňom pracovalo ďalších päť hudobníkov a aranžérov.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

--
Foto: Safura.eurovisiontalents.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Britney Spears, Michael Jackson