Batcave.sk v spolupráci so Subclubom prichystali pre milovníkov hororu a pravoverného rock'n'rollu poriadne mrazivý večer. 26. mája zavíta do Bratislavy po prvýkrát formácia Ghoultown z amerického Texasu. Ich tvorba je zmesou psychobilly, horror punku a gothic rocku s neodmysliteľnou dávkou klasického westernu. Práve to robí ich hudbu takou podmanivou a dráždivou. Skvelé aranžmány a výborná inštrumentálna zdatnosť sa dokonale prejavujú nie len na štúdiových nahrávkach, ale ešte výraznejšie dokážu zaujať na doslova extatických živých vystúpeniach.

Ghoultown sformoval gitarista a spevák Count Lyle v roku 1999. V októbri toho istého roku vydali trojpiesňové EP pod názvom 'Boots of Hell'. Ich zmes "Tex-Mex" bola okamžite ocenená nezávislými rádiami a piesne sa vzápätí ocitli na niekoľkých kompiláciách.

Rok po zaležení boli Ghoultown pozvaní na preslávenú halloweenovskú show do kultového newyorského klubu CBGB’s. Prvý dlhohrajúci album 'Tales from the Dead West' vyšiel v roku 2001 a skupinu posunul do nových vôd nezávislého hudobného priemyslu. Na jednom pódiu to rozbalili s kapelami The Misfits, DRI a The Independents. Pieseň 'Killer in Texas' (videoklip) sa okamžite stala hitom alternatívnych diskoték. Nasledujúcim albumom 'Give ’Em More Rope' kapela podpísala kontrakt s medzinárodným labelom Corazong Records a konečne prerazila aj za hranice spojených štátov, do Európy a Kanady.

V roku 2002 sa Ghoultown stali súčasťou filmového hororu American Nightmare. Na soundtracku k filmu boli použité 4 skladby a video 'Killer in Texas' bolo zaradené ako bonus k DVD. Prvé vlastné DVD so záznamom ich elektrizujúceho koncertu pod názvom Live From Texas vyšlo v roku 2004 a stretlo sa s výbornými reakciami hudobných kritikov a médii. Skladba 'The Legend od Everett Sykes' bola použitá vo filme 'Hallow’s End'. Koncertné zábery z turné zase poslúžili ako podklad k známej počítačovej hre Vampire: The Masquerade–Bloodlines.


Ghoultown - Under The Phantom Moon z albumu Life After Sundown, 2008

Nasledujúce nahrávky 'Bury Them Deep' (2006) a 'Life After Sundown' (2008) len potvrdili jedinečnosť skupiny, ktorá si v USA aj v Európe získavala stále viac a viac fanúšikov. Zatiaľ posledný album pod názvom Mistress of the Dark (2009) predstaví kapela svojim slovenským priaznivcom aj v bratislavskom Subclube. Hlavnú rolu vo videoklipe k titulnej skladbe si zahrala herecká ikona Cassandra Peterson alias Elvira.


Ghoultown - Mistress of the Dark z albumu Mistress of the Dark, 2009

Ghoultown sú v Európe prvý raz a koncert v bratislavskom Subclube je jediným v našich zemepisných šírkach. Predkapelou na zajtrajšom koncerte je nemecká formácia The Fright. Hrá od roku 2002 a jej hudba je výrazne ovplyvnená horror-punkovými legendami The Misfits a Danzig. Na konte má 3 albumy, pričom najnovší prírastok z roku 2009 pod názvom 'Born To Be Dead' propagujú na práve prebiehajúcom turné s Ghoultown. Ako tvrdia členovia kapely: "Born To Be Dead je obrovská čierna diera. Ak vás pohltí, vrátiť sa je nemožné."


The Fright - Love of the Damned

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Braňo Krč zo Subclubu.