Spevák Richard Müller včera popoludní v Bratislave pokrstil svoj nový štúdiový album Už (2010). Do života ho uviedol v komplexe Eurovea netradičným spôsobom, keď ho prilepil na plátno so svojou podobizňou, ktoré bolo následne domaľované. Po slávnostnom akte si Müller z rúk zástupkyne vydavateľstva Sony Music Lenky Slanej prevzal za predaj nahrávky 'Už' na Slovensku zlatú platňu.

Tú dostal aj za predaj v Českej republike, pričom Slaná poznamenala, že spevák už na Slovensku dosiahol aj platinovú platňu za predaj šesťtisíc kusov, čo sa mu podarilo za jeden týždeň.

Müller počas krstu povedal, že tento album považuje za jeden z najlepších vo svojej tvorbe.

"Keby som nemal pocit, že je najlepší, tak ho nevydám. Takú spoluprácu ako s Grausovcami som ešte nezažil. Mám pritom s čím porovnávať a neprial by som si nič iné, než robiť ďalší album v tomto kolektíve," uviedol interpret hitov 'Tlaková níž', 'Po schodoch', 'Nočná optika' alebo 'Cigaretka na dva ťahy'.

Richard Müller vydal novinku 'Už' v elektronickej forme 10. mája, fyzický predaj odštartoval v pondelok 17. mája. Prvým singlom z Müllerovej nahrávky je skladba nesúca rovnaký názov ako celý album - . Avizovaným druhým singlom po tejto skladbe mala byť pesnička 'Hluk', no napokon to bola pieseň Čo ťa bolí?. Pesničku 'Hluk' totiž spevák zavesil na sociálnu sieť Facebook s tým, že vyzval kreatívnych ľudí, aby doma vyskúšali spraviť na ňu videoklip. Hluk by mal byť teda tretím singlom z nahrávky.

Skladby na Müllerov album vznikali v bratislavských štúdiách Creative Music House s pomocou renomovaných producentov Petra Grausa, Tomáša Zubáka, Sláva Solovica a Mariána Kachúta. "Hral som s Američanmi i s najlepšími muzikantmi na Slovensku. Teraz som dostal chuť pracovať s partiou ľudí, ktorí sa vyznajú v elektronických krabičkách," vysvetlil Müller. Rodák z Hlohovca spolupracoval aj s textárom Vladom Krauszom, ktorého sám považuje "za jedného z najlepších slovenských textárov".

Recenziu na album si môžete prečítať TU.

--
Zdroj: SITA
Foto: Roman Piffl

Súvisiaci interpreti: Richard Müller