Kanadská alternatívna skupina Arcade Fire vydá svoj tretí štúdiový album vo Veľkej Británii 2. augusta a v USA o deň neskôr. Novinka s názvom The Suburbs mala pôvodne vyjsť už v máji, no tento avizovaný termín sa hudobníkom nepodarilo dodržať. Producentmi nahrávky sú členovia kapely a tiež Markus Dravs, ktorý v minulosti spolupracoval s Coldplay, James či Björk.

Kapela album nahrávala dva roky prevažne v New Yorku a doma v Montreale. Hlavným autorom piesní je líder skupiny Win Butler, no na tvorbe skladieb sa podieľali všetci členovia skupiny. Kapela dnes vydala 12-palcový vinyl so skladbami The Suburbs a Month Of May.

Albumovú novinku skupina predstaví naživo na augustových britských festivaloch Reading a Leeds a ešte predtým, v júli, vystúpi na írskom Oxegen festivale.



Arcade Fire majú na svojom konte dosiaľ dve štúdiové nahrávky. Debutové CD Funeral (2004) je podľa britského magazínu Gigwise ôsmym najlepším albumom vydaným v nultých rokoch 21. storočia, teda v rokoch 2000 - 2009. Podľa Pitchworku je táto nahrávka dokonca druhou najlepšou na svete v spomenutom období. Vyšli z nej tri single - Neighborhood #1 (Tunnels), Neighborhood #2 (Laika) a Neighborhood #3 (Power Out). Po Funeral nasledovala nahrávka Neon Bible (2007), ktorá dobyla kanadský albumový rebríček a v americkom a britskom rebríčku sa dostala na dvojku.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/arcadefireofficial

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire