Americký hudobník Jack Johnson dobyl so svojou piatou štúdiovou nahrávkou To The Sea (2010) britský rebríček albumov. Tridsaťpäťročný surfer a ekologický aktivista ju nahrával na Havajských ostrovoch v štúdiu Mango Tree na ostrove Oahu, ktoré na 100 percent využíva solárnu energiu a je teda priateľské k životnému prostrediu.

Johnson album nenahrával sám, spoločnosť mu na rodnom exotickom ostrove robili inštrumentalisti Adam Topol, Merlo Podlewski a Zach Gill. Prvým singlom z albumu je skladba You and Your Heart, ktorá vyšla začiatkom apríla. Pre Johnsona je aktuálne No. 1 v UK Charte už tretím prvým miestom za sebou. Na jednotku sa totiž dostal aj s predchádzajúcimi dvoma nahrávkami In Between Dreams (2005) a Sleep Through the Static (2008).

Novinku To The Sea (2010) propaguje havajský hudobník na svetovom turné, ktoré odštartoval 1. apríla koncertom na austrálskom Byron Bay Bluesfeste. Od 16. júna bude Johnson koncertovať v Európe. Predstaví sa na festivaloch a sólových koncertoch v Nemecku, Holandsku, Francúzsku, Veľkej Británii, Belgicku a Dánsku. Od 9. júla ho budú môcť vidieť fanúšikovia v Spojených štátoch amerických a v Kanade, kde bude vystupovať až do 14. októbra.


Jack Johnson - You and Your Heart

Na druhom mieste v rebríčku sa udržal kanadský spevák Michael Bublé s albumom Crazy Love (2009). Nič sa nezmenilo ani na trojke, ktorá opäť patrí tretiemu soundtracku k seriálu Glee s názvom Showstoppers. Z jednotky na štvorku klesla austrálsko-britská formácia Pendulum s čerstvým albumom Immersion (2010). Prvú päťku uzatvára americká speváčka Alicia Keys s nahrávkou The Element Of Freedom (2009). Z noviniek sa do Top 10 popri Johnsonovi dostala ešte skupina Royal Air Force Squadronaires s nahrávkou 'In The Mood' venovanou slávnemu Glennovi Millerovi.

Britský singlový rebríček dobyl francúzsky dídžej David Guetta. Skladba Gettin' Over You, na ktorej sa okrem 42-ročného hudobníka podieľala aj speváčka Fergie z Black Eyed Peas, kalifornská elektro-popová formácia LMFAO a americký spevák Chris Willi, pochádza z Guettovho ostatného štúdiového albumu 'One Love' (2009). Francúz z neho vydal päť singlov, z ktorých UK Chart dobyl už s troma. Okrem 'Gettin' Over You' to boli single 'When Love Takes Over' (featuring Kelly Rowland) a 'Sexy Bitch / Sexy Chick' (featuring Akon).


David Guetta - Gettin' Over You (feat. Fergie, LMFAO & Chris Willi)

Top 10 britského rebríčka albumov (30. mája 2010 - 5. júna 2010):

1. Jack Johnson - To The Sea
2. Michael Bublé - Crazy Love
3. Glee - The Music Vol 3: Showstoppers
4. Pendulum - Immersion
5. Alicia Keys - The Element Of Freedom
6. Lady Gaga - The Fame / The Fame Monster
7. Katie Melua - The House
8. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
9. RAF Squadronaires - In The Mood
10. Florence and the Machine - Lungs

Top 10 britského rebríčka singlov (30. mája 2010 - 5. júna 2010):

1. David Guetta featuring Fergie, LMFAO a Chris Willis - Gettin' Over You
2. B.o.B featuring Bruno Mars - Nothin' On You
3. Jason DeRülo - Ridin‘ Solo
4. Dizzee Rascal - Dirtee Disco
5. Aggro Santos featuring Kimberly Wyatt - Candy
6. Eminem - Not Afraid
7. Alicia Keys - Try Sleeping With a Broken Heart
8. N-Dubz featuring Bodyrox - We Dance On
9. Sean Kingston a Justin Bieber - Eenie Meenie
10. Iyaz - Solo

Informácie zverejnila webová stránka www.bbc.co.uk/radio1.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/jackjohnsonmusic

Súvisiaci interpreti: Jack Johnson