Organizátori nultého ročníka hudobného podujatia Art fest 2010 sa rozhodli pre povodne preložiť tento festival na júl. Podujatie, ktoré sa malo konať 18. - 20. júna v Nových Zámkoch preložili na 16. júla (Folklor day) a 17. júla (Music Day), pričom avizovaný Hip-hop Day úplne zrušili.

"Za posledné tri dni sa nám telefóny nezastavili, máme neskutočné množstvo e-mailov, kde nás ľudia žiadajú, aby sme festival presunuli, keďže celá požitavská dolina je pod vodou, keďže ľudia majú domčeky pod vodou a bohužiaľ, mnohí aj o ne prišli. Rozumieme tomu, že nemajú peniaze na festival a musia postarať o dôležitejšie veci," uvádza sa na oficiálnej webovej stránke podujatia Art-fest.sk, ktorého myšlienka sa zrodila v hlave mladej slovenskej modelky Dušany Mázorovej. Tá je zároveň tvárou šteklivých promo fotografií Art festu 2010.

V rámci Folklor Day sa v júli na amfiteátri v Nových Zámkoch predstaví napríklad česká formácia Čechomor. Počas Music Day odohrajú koncerty slovenské kapely Billy Barman, Lavagance, Para, Hex, Kasinos a spevák Richard Müller. Vstupenky na Art fest sú stále v predpredaji v sieti Ticketportal. Lístok na Folklor Day stojí 10 eur a na Music Day 20 eur.

--
Zdroj: SITA, Art-fest.sk
Foto: Art-fest.sk