Koncert pražskej skupiny Mig 21 a symfonického súboru Lelek Orchestra sa uskutoční v pondelok 21. júna o 20:00 na námestí nákupnej galérie Eurovea. Návštevníci budú mať možnosť vypočuť si špeciálnu úpravu hitov kapely, o nové aranžmány sa postaral dirigent Tomáš Kirschner.

"Každá pesnička má svoje čaro aj preto, že tam nehrá len tých päť chalanov z MIGu, ale navyše tridsaťčlenný band. Pôvodne sme chceli, aby to znelo ako dychovka, ale nejako nám z toho vyliezol swing. Je to vlastne taký guláš, ťažko sa o tom hovorí, skôr by som odporúčal prísť si to vypočuť," komentuje projekt Jiří Macháček, frontman Mig 21. Koncert je darčekom hlavného mesta Prahy obyvateľom Bratislavy, koná sa pod záštitou primátora metropoly Českej republiky Pavla Béma za podpory Českého centra v Bratislave a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

Kapela MIG 21 odohrala svoj prvý spoločný koncert s 30-členným súborom Lelek Orchestra, ktorí tvoria letušky a lesníci spoločne s dirigentom Tomášom Kirschnerom, 20. septembra 2008 na festivale Letorosty v Beroune. Záznam z tohto podujatia vyšiel v roku 2009 na CD a DVD s názvom 'MIG 21 & Lelek Orchestra - Naživo'. V tejto zostave si potom zahrali ešte 10. novembra 2008 v pražskej Lucerne.

Agentúru SITA informovala Petra Darovcová z Českého centra v Bratislave.

--
Zdroj: SITA
Foto: Magdaléna Vinterová (1,2), Igor Daniš (3)

Súvisiaci interpreti: Mig 21