Folk-rockové duo The Swell Season, ktoré tvorí Glen Hansard z írskej kapely The Frames a česká speváčka Markéta Irglová, sa predstaví na Slovensku. Držitelia Oscara za pieseň Falling Slowly z filmu Once (2006) vystúpia 22. októbra v Bratislave. Duo na koncerte doplní ešte 12 hudobníkov. Vstupenky sa začnú predávať v júli na festivale Pohoda v Trenčíne.

Markéta Irglová a Glen Hansard spolupracujú od roku 2003, o tri roky neskôr nahrali svoj prvý spoločný album 'The Swell Season', ktorý pomenovali podľa knihy spisovateľa Josefa Škvoreckého. O rok neskôr účinkovali v nízkorozpočtovom romantickom hudobnom filme Once, ktorý režíroval John Carney. Okrem účinkovania v ňom si dvojica získala pozornosť najmä tým, že k nemu zložila pieseň 'Falling Slowly'. Dostali sa s ňou na 61. miesto v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100.

The Swell Season majú na konte zatiaľ tri albumy - The Swell Season (2006), Once Soundtrack (2007) a Strict Joy (2009). Z posledného menovaného vyšli single 'In These Arms' a 'Low Rising'.


Glen Hansard & Markéta Irglová - Falling Slowly


The Swell Season - Low Rising

Informáciu zverejnila webová stránka Pohodafestival.sk.

--
Foto: Myspace.com/theswellseason